Гель для брів: яка його функція при нанесенні макіяжу

Зараз у тренді не тонкі, а густі та широкі брови. Водночас із такою модою з’явилися нові продукти, які використовують косметологи. Наприклад, гелі для брів надають їм потрібну форму та допомагають зафіксувати волоски в потрібному положенні. Деякі виробники, виготовляючи косметичний продукт, додають у склад вітаміни та мікроелементи, які додатково живлять шкіру та стимулюють ріст волосся. На українському ринку є косметика, яка надає бровам іншого відтінку, вона містить спеціальні пігменти.

Сучасний виробник виготовляє й іншу продукцію, яка допоможе підкреслити сильні сторони та приховати недоліки.

Яким буває гель для брів

Косметичний засіб нагадує звичайну туш для вій. Він знаходиться у флаконі зі щіточкою, а користуватися ним просто. Підходить для використання в салонах краси та в домашніх умовах. Він буває прозорим, з відтінком, у вигляді крему або тінту.

Найбільший попит має прозорий гель, який пропонує німецький виробник Essence. Це універсальний продукт, він підходить під будь-який колір волосся. Його основна задача — моделювання та фіксація. Якщо ви хочете не тільки зафіксувати волоски в потрібному напрямку, а й змінити їхній колір, купіть гель із відтінком. Він також надає бровам об’єму, робить їх густішими та виразнішими.

Тінт не може забезпечити стійкість, але яскравий ефект на декілька днів гарантує. Нерівномірні брови він зробить візуально густішими. Це ідеальний варіант для світлого волосся. Кремоподібні гелі зазвичай знаходяться в тюбиках або баночках. Вони підкреслюють і фіксують форму.

Як вибрати гель для брів

Коли справа доходить до вибору косметичного засобу, потрібно врахувати такі моменти:

  1. Призначення продукту. Якщо у вас від природи брови красиві, а ви хочете їх тільки підкреслити, варто вибрати прозорий гель-фіксатор. Коли волоски рідкі та світлі, підійде гель-тінт або засіб із відтінком.

  2. Тип макіяжу: вечірній чи денний. Якщо ви плануєте створити яскравий образ на вечірку чи просто на прогулянку у вечірній час, вибирайте кольоровий засіб. Для денного макіяжу можете застосовувати прозорий. Водостійкими засобами зазвичай користуються, коли на вулиці дощ чи спека.

  3. Колір. Якщо волосся світле, варто придбати продукт, темніший на один чи два тони. Якщо ви брюнетка, купуйте гель, який трішки світліший за ваше волосся. Косметичні засоби каштанового чи карамельного відтінку найкраще підходять рудоволосим та чорнявим жінкам.

  4. Текстура. Чим вона легша, тим природніше будуть виглядати брови. Звертайте увагу на те, щоб косметичний засіб був стійким до сонячних променів, інакше від просто розтечеться.

І, звичайно, врахуйте, який результат хочете отримати. Одні продукти пропонують ніжне покриття, а інші допомагають досягти виразнішого ефекту.

Правила нанесення гелю для брів

Перш ніж нанести косметичний засіб, брови потрібно очистити від макіяжу та покрити кремом, що зволожує. Щоб рівномірно розподілити гель, використовуйте щіточку або інший аксесуар.

Якісний гель — це можливість створити ідеальні брови. Зважайте на наведені поради, і тоді ви зможете досягти бажаного результату.