Як правильно чистити автоматичну кавомашину Krups від накипу

Найкращий ранок починається з чашки ароматної кави. Нині цю мрію здійснити дуже просто, адже всі охочі мають змогу купити автоматичну кавоварку для домашнього застосування. Саме вона дозволить робити справжній італійський еспресо чи капучино з густою пінкою. В каталогах відомих інтернет-магазинів електроніки та побутової техніки велику популярність мають кавомашини Krups, оскільки з їх допомогою ви можете створити атмосферу справжньої львівської кав’ярні прямо на своїй кухні.

Кавові машини Крупс відрізняються тим, що процес приготування повністю автоматизований. Також догляд за кавоваркою Krups не викликає проблем, тому що автоматичний пристрій сам сповістить власників, коли треба виконати очищення чи заміну картриджів. Своєчасне чищення – запорука тривалої служби кавової машини Krups.

Основні правила догляду за кавомашинами Krups

Якщо не бажаєте, аби смак кави був гірким, варто дотримуватися простих настанов.

Кавомолку треба регулярно витирати

Зерна смаженої кави лише на перший погляд здаються сухими. Насправді в процесі перемелювання вони виділяють вологу та жири. Усе це з часом збирається на стінках бункера, через що кава може мати гіркий присмак. Просте правило з витирання стінок кавомолки сухою чи злегка вологою серветкою дозволить уникнути такої неприємної ситуації.

Тримайте усі поверхні кавоварки Krups у чистоті

Знайома ситуація, коли ми приймаємо стаканчик, а кава ще потроху крапає з дозатора на поверхню з автопідігріванням. Через засмічення виникає нездорова атмосфера для поширення шкідливих мікроорганізмів. Не полінуйтесь наступного разу протерти поверхню від залишків кави, щоб щоразу насолоджуватися лише чистим смаком натуральної кави без сторонніх домішок.

Вчасно міняйте фільтри

Залежно від моделі кавомашини Krups можуть бути обладнані паперовими, нейлоновими або вічними фільтрами з нітридами титану. Останні дійсно служать вічно. А ось паперові чи нейлонові фільтри слід своєчасно міняти. Кавоварка Krups сповістить, коли потрібно встановити новий фільтр.

Очищайте капучинатор від молочного накипу

Кава з молоком надає не лише бадьорості. Молоко – це джерело енергії та калорій, воно здатне втамувати відчуття голоду. Але якщо капучинатор не чистити, на ньому утворюється товста плівка з молочних жирів та накипу, а це неприємний смак та аромат. Трубка також засмічується, якщо заливаєте несвіже молоко. Чистити капучинатор кавомашини Krups треба спеціальними таблетками, які розчиняють накип та плівку.

Чим можна чистити кавомашину Krups

Виробник пропонує надійну кавову техніку, яка може прослужити десять і більше років без серйозних несправностей. Але вивести машинку з ладу можна, якщо використовувати заборонені засоби для чищення. Наприклад, столовий оцет, попри “рекомендації експертів” у мережі використовувати не варто, адже ця речовина може призвести до пошкоджень гумових ущільнювальних елементів та трубок.

Справжні експерти та фахівці радять використовувати наступні засоби:

  • фірмові таблетки та капсули, спеціально призначені для кавових машин Krups. Вони ефективно впораються з будь-якими забрудненнями;
  • лимонна кислота – вона має слаболужну реакцію, тому не є такою ж небезпечною як оцет. Радять 30-40 грамів лимонної кислоти додати до одного літру фільтрованої води, після чого цю суміш заливають у кавоварку та вмикають режим очищення;
  • нефірмові засоби – вони зазвичай коштують дешевше у порівнянні з рекомендованою виробником продукцією для чищення. Але перед використанням варто ознайомитися з хімічним складом та відгуками у мережі.

Перевага кавових машин Krups полягає у тому, що чистити їх дуже легко, оскільки багато елементів знімаються. Після чого їх можна промити під струменем води з-під крана. За можливості купуйте лише рекомендовані засоби для чищення, що гарантує тривалу службу без несподіванок.