Що таке хімічна грілка та для чого вона потрібна?

Хімічні грілки — це винахід, який полегшив подорожі, походи, рибалки та інші ситуації, коли необхідно додаткове джерело обігріву. Принцип дії таких грілок базується на хімічній реакції, яка відбувається всередині грілки, завдяки чому виділяється тепло. У цій статті ми поговоримо про виникнення грілок та їхні особливості.

хімгрілки

Як виникли хімічні грілки?

Хімічні грілки виникли як розробка для військових ще за часів Другої світової війни. Оскільки в бойових умовах досить складно розвести багаття чи скористатися електромережею, виникла потреба у додатковому джерелі тепла, яке б не було прив'язане до наявності відкритого полум'я.

Починаючи із 1950 х років, хімічні грілки почали виготовлятися для цивільних споживачів також, у тому числі для рибалок, мисливців, туристів. З плином часом їх почали застосовувати й у медичній галузі. У наш час ви можете купити хімічні грілки в інтернет-магазині Grelka, де представлено великий вибір якісних виробів за доступними цінами.

Принцип роботи хімічної грілки

Хімічна грілка містить всередині спеціальну суміш, яка складається із води, солі та заліза, а також інших компонентів. Під час контакту цієї суміші із повітрям, між компонентами здійснюється реакція окиснення, яка спричиняє виділення тепла.

При цьому температура, яку виділяє хімічна грілка, може сягати до 60 градусів та надавати зігрівальний ефект до декількох годин. До переваг хімічних грілок відносять:

  • компактність, вони легко поміщаються до кишені чи в рюкзак;
  • безпечність, щоб отримати зігрівальний ефект, вам не потрібно розпалювати вогнище;
  • тривалий ефект, адже хімічні грілки зігрівають протягом багатьох годин;
  • доступна вартість, такі грілки мають вигідну ціну, що дозволяє вам придбати відразу велику партію та використовувати за потреби.

Принцип використання хімічних грілок є досить простим. Вам потрібно відкрити упаковку, вийняти грілку та почекати до 10 хвилин, щоб наповнення активізувалися після взаємодії із киснем.

Вам потрібно потім зняти захисну плівку та розмістити грілку на верхню частину устілки, носка або рукавиці (це залежить від зони, яку ви хочете зігріти). Коли грілка повністю охолоне, вам потрібно викинути її до сміття, утилізація не вимагає особливих дій, адже грілки є безпечними для навколишнього середовища. До того ж хімічні грілки не провокують виникнення подразнення на шкірі, вони не мають неприємного запаху, та здатні справді зігрівати.