Чому варто брати участь в державних аукціонах на оренду землі

Державні земельні аукціони проводяться не тільки на купівлю окремих ділянок. Також можна орендувати угіддя для використання їх ресурсів на окремий час. В даному випадку неможливо стати повноправним власником ділянки, але є шанс швидко заробити гроші та перекваліфікуватись з часом на роботу на інших ділянках.

Завдяки платформі ProZorro.Sale подібні можливості доступні кожному українцю. Все, що їм необхідно, це зареєструватись на даному ресурсі та знайти найбільш цікавий для себе аукціон на дану тематику.

Перед тим, як розпочинати цей пошук, варто визначитись з перевагами саме оренди через державні аукціони.

Переваги оренди землі через державні аукціони

Будь-яка оренда землі в Запоріжжі чи іншому регіоні супроводжується деякими переживаннями з боку орендарів. Працювати через приватні ріелторські компанії не завжди вдається, бо незрозуміло, на чиєму боці більше посередник. Зв’язуватись безпосередньо з власником можливо, але цей шлях також несе доволі багато загроз. Тому українцям цікаво знайти чесний та прозорий спосіб оренди земельних ділянок.

Для цього на ProZorro.Sale створена унікальна електронна платформа. Завдяки її можливостям кожен користувач зможе:

  • стати претендентом на оренду землі в будь-якій точці України;
  • економити кошти бо за оренди заплатити доведеться менше, ніж за купівлю;
  • отримати шанс на оренду землі за цінами нижче ринкових;
  • наповнити бюджет компанії в короткостроковій перспективі.

upFYsx8_6Rz6fURMR19qLtZQHXqLsugIHEgnWEwsiI8FKOVvc4cGJeCMFyonfIuBAJBfZW0qB9ef3lnjU8CyAKWKX5p48b4twiygNeEN0dxUVepGKwEVfolHL7vhpSKp8Mg055CH7Yf2y52BhdGNVtg

Подібні кроки дозволяють з меншими витратами отримати не менші доходи. Єдиний важливий недолік цієї опції в тому, що користувачам на ProZorro.Sale через оренду неможливо стати повноправним власником такої ділянки. Проте можливо в майбутньому Фонд Державного майна після завершення оренди виставить її на продаж.

Етапи проведення аукціону на оренду землі

Кожна оренда землі в Житомирі чи іншому обласному центрі проходить в єдиному форматі. Претенденту на участь важливо одразу визначитись з:

  • максимальним бюджетом;
  • власними очікуваннями;
  • готовністю підвищувати ставку;
  • вірогідністю як позитивного так і негативного результату.

Для участі в торгах необхідно пройти реєстрацію на ProZorro.Sale. Тільки ті користувачі, що мають активний акаунт, зможуть прийняти участь в аукціоні. Тому не варто відкладати дану 5-ти хвилинну процедуру на довго.

Перед вибором аукціону треба визначитись з типом земельної ділянки, сроком оренди, вартістю оренди та її безпосереднім призначенням. Це допоможе швидко відфільтрувати потрібні опції та обрати найбільш вигідний лот.

_VRJGXtnPN7xqwcNAE2ieon1jFm71Sbt03x8H-Unvwh_NQNVNI2qh6H0aZA9qfzDe8qEQdPmZ4IS-XCI97xBl-oCHv-XZGZSPi_MpCaP0OI1B6HGhFeNtN9uPjBNulcYxCQ8b_P4v2w7UkL1zvRZxzI

В лотах буде прописана вся важлива інформація (від параметрів та призначення до вартості, кроку на підвищення та кадастрового номеру ділянки). Бажано наперед вивчити ці параметри, щоб вони не стали несподіванкою після перемоги на аукціоні. До його старту потрібно внести страховий внесок як підтвердженні своєї участі (підвищувати ставки зможуть тільки ті, хто внесли цей платіж).

Під час аукціону варто моніторити всі результати. Вони будуть доступні в електронному виді. Тому не потрібно їхати в Київ чи до самої ділянки. Кожна зміна вартості буде фіксуватись і учасник сам вирішує, чи буде він підвищувати свою пропозицію. Врешті-решт переможцем стане претендент з найвищою пропозицією.

Висновки

Участь у відкритих аукціонах на оренду землі через ProZorro.Sale це можливість для бізнесу швидко отримати цікаві для себе земельні ділянки та скористатись ними в найбільш оптимальний час. Орендована земля не буде у повній власності переможця аукціону, але він зможе використовувати її потенціал на власний розсуд не перекваліфіковуючи сільськогосподарскі угіддя в місце будівництва житлового будинку. Тому варто спробувати свої сили та знайти найбільш підходящий аукціон прямо зараз.