Як вибрати ліхтарик?

Не важливо, чи шукаєте ви компактний ліхтар для намету, чи резервне джерело живлення для дачі, під час вибору відповідної моделі за посиланням https://www.aks.ua/catalog/fonar/ перевіряйте дальність і потужність світлового потоку, а також місткість батарейного блоку. Крім того, звертайте увагу на додаткові корисні опції. Розглянемо більш детально параметри вибору ліхтарика.

Світловий потік

Одиницею світлового потоку є люмен і він показує, наскільки інтенсивно світитиме ліхтарик. Чим вище це значення, тим яскравіше світло. Якщо потрібна лампа для дому, то буде достатньо моделей потужністю близько 100-200 люмен. Потужніші ліхтарі можуть генерувати понад 1000 люмен світла. Такі варіанти більше підходять для професійного використання під час рятувальних або пошукових заходів.

Дальність світла

 Іншим важливим параметром є дальність, тобто параметр того, наскільки далеко "б'є" ліхтар. Моделі з потужним світловим потоком також мають і високу дальність, однак це сильно позначається на часі автономної роботи ліхтаря. Бюджетні ручні ліхтарі висвітлюють територію лише на кілька десятків метрів, тоді як топові моделі ефективно працюють і на відстані від 200 до 400 м.

Призначення ліхтаря

Якщо ви шукаєте компактну модель, яка поміститься в кишені або в сумочці, то не забудьте звернути увагу на вагу виробу. На це впливають матеріали корпусу і кількість елементів живлення. Найлегші моделі зазвичай виготовлені з алюмінію або пластику. Серцем будь-якого сучасного ліхтаря, як правило, є енергоощадні світлодіоди, що також сприяють зниженню ваги, адже для його тривалої роботи достатньо невеликого акумулятора. До речі, легкий і потужний налобний ліхтар можна знайти тут https://www.aks.ua/catalog/fonar/tip-fonarika/nalobnyi

Максимальний час автономної роботи

Час роботи ліхтаря зазвичай коливається від кількох годин до кількох днів. Наприклад, лампи для кемпінгу мають тривалий термін служби і здатні ефективно освітлювати намет до 200 годин без перерви. Тактичні ліхтарі також мають тривалий час роботи, проте це завжди залежить від ємності встановлених акумуляторів і характеристик вбудованих світлодіодів.

Джерело живлення

Стандартні кишенькові ліхтарики зазвичай мають на борту звичні пальчикові батарейки. Моделі для кемпінгу, навпаки, оснащують літієвими акумуляторами, що перезаряджаються, які забезпечують вищу продуктивність і ємність.

Витривалість

У продажу можна зустріти ліхтарики із захистом від ударів, а також пилозахищені або водонепроникні моделі. Крім якості виготовлення, на довговічність впливає і використовуваний матеріал. Не можна очікувати від пластикових ліхтарів такої ж довговічності, як від ламп з корпусом з алюмінієвого сплаву.