Як створити якісний макет для зовнішньої реклами

Половина успіху рекламної кампанії залежить від контенту, який ви транслюєте. Ви можете розмістити зовнішню рекламу в великій кількості і в самих топових місцях, але щоб білборди в Івано-Франківську дійсно працювали треба розробити для них якісний макет. Що саме робить макет якісним — читайте в статті.

Що таке якісний макет

Є декілька обов’язкових параметрів, без яких макет не буде працювати на повну потужність. Тож, якщо макет:

  • Привертає увагу,
  • Креативний, заставляє замислитись,
  • Логічний і зрозумілий,
  • Простий для сприйняття,

ви на правильному шляху. А тепер про все по порядку.

Яскравий постер з призовом до дії, написаним великим шрифтом, важко не помітити. Він одразу привертає увагу як пішоходів, так і водіїв авто. В такому макеті 

дуже важливі саме колірні рішення. Не можна використовувати неонові відтінки для тексту, бо він буде важко читатись. Не робіть фон занадто темним, або білим, бо він швидко втратить свій первісний вигляд. Використовуйте спокійні класичні кольори: червоний, блакитний, зелений і пр. Також для привернення уваги можна використати зображення відомої людини (з її згоди), або мультиплікаційного персонажа тощо. 

Креатив, який заставляє замислитись також приверне увагу, але дасть трохи інший ефект. Така реклама розрахована на більш думаючу аудиторію, тож і ефект буде не швидкий. Рекламна кампанія з креативним підходом має бути довготривалою, за цей період зазвичай використовується кілька макетів, які змінюють один одного за мірою розгортання подій. Такий хід використовується перед відкриттям нової мережі магазинів, або при виході на ринок абсолютно нової продукції. Креативні макети викликають цікавість, головне не перенавантажити макет креативом, бо так його взагалі може ніхто не зрозуміти.

Гармонійний візуал і текстова частина зробить макет логічним і зрозумілим. Такий сюжет “розповість” потенційному покупцю саме про те, що ви хочете йому сказати, без зайвих прийомів. Коли для вас головне пряма комунікація з покупцем - це ваш варіант. Лаконічний текст, що вдало доповнений асоціативним візуалом іноді працює краще за будь-який креатив.

Макет, який вказує маршрут до торгової точки або інформує про щось важливе має бути простим для сприйняття. Ви хочете дати покупцю підказку, а не заплутати його ще більше. Тому на такому макеті все максимально просто: крупний логотип компанії, можливо, її знакова продукція, адреса і напрямок руху до неї.

Куди звернутися для розміщення реклами в Україні

Важливо знати, що для різних цілей варто робити акценти на різні характеристики. Так, наприклад, якщо вам потрібен швидкий ефект і максимальна віддача, а не абстрактне формування впізнаваності чи позитивного іміджу — робіть акцент на логічність, зрозумілість і простоту сприйняття. Якщо ж навпаки, ваша ціль - зацікавити чи заінтригувати аудиторію або ефектно нагадати про себе - використовуйте креатив і робіть все, що привертає увагу.

Розробити якісний макет і розмістити зовнішню рекламу допоможуть спеціалісти з рекламної агенції IDMedia. Тут можна замовити співпрацю з супроводом на всіх етапах рекламної кампанії, що дуже зручно і значно економить ваш матеріальний і психологічний ресурс. Рекламна агенція IDMedia - це надійний партнер, який щорічно доводить свій професіоналізм численними нагородами у всеукраїнських бізнес-рейтингах. Серед них: “Вибір країни”, “Лідер галузі”, “Вибір споживача”, “Ukrainian Business Award” та інші. Обирайте кращих, щоб досягти кращих результатів.