Зелений тариф: Як заробити гроші на відновлюваній енергії?

Все більше українців цікавляться можливістю отримати власне джерело енергії, намагаючись заробити на постачанні сонячної електроенергії. Це можливо за умови використання “Зеленого тарифу”, що доступний в Україні з 2009 року. Цей механізм націлений на стимулювання громадян встановлювати сонячні панелі, укладання договору із державою на купівлю надлишку енергії та отримання коштів. Розберемося з особливостями цієї пропозиції у нашій статті.

vPK_djGlT3IHArAqL1EUEFDriEUwGb-eh-LfXu3ZvdVujCaX4hizBRSnI7PX24UrDPT-r34OTZiQWY2gsXEZ7h5RPv5cnbdFZamxXu78kB5bH3zyyipox1jzHJvFhHyTyoYv0JB0JxHH8BOAw5Y-SKM

З чого почати участь у “Зеленому тарифі”?

Перше, що вам необхідно зробити – це придбати сонячні станції під зелений тариф у надійної компанії. Радимо звернути увагу на пропозиції фірми Ксолар. Фахівці надають безплатний прорахунок вартості сонячної станції, щоб ви могли зрозуміти потреби та вартість такого обладнання.

Максимально доступна потужність обладнання, яке підійде під умови “Зеленого тарифу” – це 30 кВт. Навіть, якщо ваше домогосподарство споживає менше енергії, краще під'єднати саме таке обладнання, адже це принесе більший прибуток. Держава купуватиме надлишок електроенергії, а ви – будете отримувати пасивний дохід.

Щоб точно підрахувати вироблену та витрачену сонячну енергію, на вашому об'єкті буде встановлено двонаправлений лічильник, він матиме комунікаційний модуль GSM \ GPRS. Цей прилад буде відповідальним за передачу даних про ваш енергооборот до місцевого Обленерго.

Передача даних відбувається кожні 30 хв та в кінці місяця вираховується загальна цифра. Підбирати лічильник краще разом зі спеціалістами, які будуть займатися встановленням сонячних панелей на вашому об'єкті.

Кроки для оформлення Зеленого тарифу

Насправді у підключенні мережевих сонячних електростанцій до зеленого тарифу – досить просто. Вам потрібно виконати декілька кроків, які ми описуємо далі:

  1. Вибрати та купити обладнання. Як вже зазначалось, довіряйте професіоналам, наприклад, компанії Ксолар.
  2. Встановити СЕС та перевірити її відповідність до законодавчих вимог (цим також займаються фахівці).
  3. Створити схему підключення та подача заяви до Обленерго.
  4. Оплатити мито відповідно до виданої квитанції від Обленерго.
  5. Ввести обладнання в експлуатацію.

Після цього ви можете укладати договір про купівлю-продаж сонячної електроенергії та починати заробляти по програмі Зеленого тарифу. Як бачите, всього декілька простих кроків до отримання пасивного доходу.

Переваги пропозиції

Зелений тариф має багато переваг для українців. Зокрема, ви можете розраховувати на стабільний прибуток. Кошти будуть надходити на спеціальний рахунок щомісяця. Середній термін окупності становить 4-6 років. Також ви будете захищені від інфляції, адже тариф прив'язаний до євро, а тому будь-які валютні втрати неможливі. Також ви отримаєте фіксований дохід, адже оформивши тариф у 2024 році, ставка буде незмінною до 2030.