У "Жирони" Довбика і Циганкова практично немає шансів у майбутньому повторити успіх нинішнього сезону

Несподіваний зліт "Жирони" в Ла Лізі приголомшив багатьох, включно з самим клубом, який від початку ставив скромну мету - уникнути вильоту. Незважаючи на вражаючі результати, головний тренер Мічел Анхель Санчес Муньос неодноразово наголошував на необхідності зберігати реалістичний погляд на становище клубу, що свідчить про те, що "Жирона" не втратила голову від успіху. "Жирона" вже не претендує на чемпіонство в Іспанії, але посідає місце в лігачемпіонській четвірці. Сьогоднішні ставки на спорт дозволяють бетторам укласти парі на будь-який матч чемпіонату Іспанії з футболу. У Ла Лізі "Реал" і "Барселона" традиційно очолюють турнірну таблицю, тоді як "Жирона" сенсаційно йде третьою.        

Крім тактичних рішень, "Жироні" необхідно зберегти наявну синергію між гравцями на полі. Команда часто демонструє видатні результати завдяки своєму характеру і здатності перевершувати очікування. Однак уже зараз очевидно, що деякі гравці замислюються про своє майбутнє за межами клубу. Ерік Гарсія відкрито заявив про своє бажання повернутися в "Барселону", та й Алейш Гарсія привернув увагу того ж клубу.

Останні повідомлення пов'язують лідера атак "Жирони", українського нападника Артема Довбика з такими клубами, як "РБ Лейпциг", "Мілан", "Арсенал", "Вест Гем" і "Ньюкасл". Сезон ще далекий від завершення, але Євро-2024 може ще більше підвищити цінність Довбика - там він стане ударною силою своєї національної команди. Наразі форвард перебуває в тому становищі, коли може вибирати з безлічі привабливих варіантів.

Те ж саме стосується й українського півзахисника Віктора Циганкова, який, незважаючи на свою схильність до травм, залишається одним із найяскравіших гравців чемпіонату. Наприкінці минулого року ходили чутки про те, що його хоче придбати "Баварія". Контракти Довбика і Циганкова розраховані до 2028 і 2027 року відповідно.

"Жирона", схоже, впорається з головним завданням - зберегти Мічела, але й тут не варто поспішати з висновками. Щоб утримати клуб на плаву, спортивному директору Кіке Карселю необхідно провести ще одну геніальну трансферну кампанію.

Зліт "Жирони" став несподіваною і неймовірно дивовижною подією в Ла Лізі. Маленький каталонський клуб довів, що з правильним керівництвом і самовідданістю можна домогтися неймовірних результатів. Однак майбутній сезон принесе нові виклики, і "Жироні" необхідно продовжувати працювати наполегливо, щоб зберегти свій статус і досягти ще більших висот. Але, поклавши руку на серце, це буде практично неможливо зробити. Лідери клубу підуть у більш топові проєкти, а сама команда не настільки приваблива і не така багата, щоб залучати відомих футболістів у праймі. Тому "Жироною", гру якої багато в чому визначають Довбик і Циганков, слід насолоджуватися тут і зараз.