Як закрити борг по кредитній карті?

Безсумнівно, використання кредитних карток стало неодмінною частиною сучасного способу життя, забезпечуючи зручність у фінансових операціях. Однак для багатьох українців виникає проблема нагромадження значного боргу за кредитною карткою, який накладається банком. Реальний розмір заборгованості визначається угодою про кредитування, яку підписують при отриманні картки. На жаль, багато з нас уникають ознайомлення з цими угодами.

Давайте розглянемо можливості позбутися від боргу за кредитною карткою та можливість закрити картку з невиплаченим боргом. Якщо вам потрібно відкрити кредитну картку онлайн, зверніть увагу на пропозиції від «Банк Кредит Дніпро». Вони надають широкий вибір карток з різними умовами та перевагами.

Чи можуть заблокувати картку через заборгованість?

Блокування банківської картки — це захід, спрямований на обмеження можливостей її використання для здійснення платежів та інших фінансових операцій. Цей процес може бути ініційований як клієнтом, так і банком.

Основним чинником, що призводить до блокування картки, є наявність заборгованості за кредитною карткою. Проте існують інші сценарії, такі як:

  • Неправильне введення PIN-коду тричі;
  • Активність на сайтах із підозрілою активністю, виявленою службою безпеки, наприклад, великі переклади чи зняття грошей однаковими сумами;
  • Закінчення терміну дії карти;
  • Рішення суду;
  • Втрата або крадіжка картки;
  • Рішення клієнта про самостійне заблокування.

Чи можливе блокування картки з боргом? Так, як з боку банку, так і за бажанням клієнта. Проте це не впливає на суму заборгованості, яка все одно залишається до сплати. Крім того, банк може заблокувати картку у випадку готівкових видач з підозрілих банкоматів або оплат через небезпечні термінали. Рідко блокування може бути викликане скаргами третіх осіб, але такий випадок також можливий.

Як вирішити проблему з боргом на кредитній картці?

Якщо виявилося, що на вашому кредитному рахунку накопичився борг і ви не знаєте, як діяти, ми готові надати вам пораду. По-перше, важливо негайно погасити як основну суму кредиту, так і всі нараховані відсотки. Щоб дізнатися про обсяг заборгованості, можна звернутися до банку особисто, скористатися інтернет-банкінгом або зателефонувати на гарячу лінію контактного центру.

Найефективнішим способом погашення кредиту є звернення безпосередньо до банку. Фахівці банку допоможуть вам написати заяву, і ви зможете особисто переконатися, що борг погашений, і офіційно закрити кредитну карту.

Іншим способом розрахунку боргу за кредитною карткою є використання інтернет-банкінгу. Для цього потрібно зателефонувати на гарячу лінію банку, де фахівець перевірить залишок на балансі та суму заборгованості. Якщо є борг, його можна погасити та подати заявку на закриття рахунку. Важливо розрізняти блокування картки від розірвання кредитного договору: у першому випадку річні відсотки залишаються. При розрахунку суми до копійки під час телефонного звернення необхідно бути дуже уважним. Після подання заявки банку може знадобитися кілька днів на закриття рахунку, і разом з цим буде закрито й кредит.

Реклама