Нам всім потрібний SMM: можливості та виклики професії в умовах сучасності

В тенета соціальних мереж рано чи пізно потрапляє кожен. Їх швидко опановують діти та підлітки, активно використовують в дозвіллі та роботі дорослі, а старше покоління із подивом захоплюється їх можливостями. Для бізнесу соціальні медіа — один з основних каналів просування свого бренду. Неформальна атмосфера, що в них панує, сприяє розвитку довірчих відносин із цільовою аудиторією. Цими процесами займається SMM-менеджер, і попит на цю професію постійно зростає. Опанувати напрям SMM та розпочати власну конкурентну боротьбу у світі маркетингу та соціальних мереж можна на курсах від академії інтернет-маркетингу Webpromoexperts за посиланням: webpromoexperts.net/ua/courses/smm. Та спершу варто зважити позитивні риси та особливості роботи.

krIkDT86PFRnaKttjkjirB7Xvq86SHU78XtJzFjI4YxXDH6MYmOPPATfghgxfkajODeXnWX98p2SNtEDaVSNKWQKQs4aD22R9esPpsenriiu7Ugzn-G27Yos1WLpIXnEwQIza5DrwJ_iS1stMKcRMNU

Переваги SMM

Коло задач SMM-фахівця надзвичайно широке. По суті він генерує та реалізує маркетингову стратегію в соціальних мережах. Для цього, відповідно, збирається та аналізується інформація про цільову аудиторію, створюється контент-план, просуваються рекламні кампанії, відстежується реакція на них, на основі якої коригуються всі заходи. Це динамічна професія, що вимагає повної залученості в процес віддачі та натхнення. Натомість вона створює такі умови для саморозвитку:

  1. Стимулює творчість — розробка маркетингової стратегії для соціальних мереж вимагає неабиякої креативності для створення цікавого контенту, що приверне увагу користувачів, у вигляді дописів, відео та графічних матеріалів;
  2. Різноманітність — SMM дійсно потрібен усім, тому фахівці можуть знайти для себе найцікавіший напрям: музику, спорт, технології, виробництво чи послуги, на яких вони розуміються, а отже відчувають потреби та інтереси аудиторії, до яких потрібно звертатися;
  3. Гнучкий робочий графік — для виконання функцій SMM-менеджера не обов’язково сидіти в офісі з 9 до 18, достатньо мати планшет або ноутбук, щоб виконувати поточні задачі з дому чи улюбленого кафе. Прогресивні роботодавці дозволяють працювати віддалено чи з вільним відвідуванням офісу.

Професія SMM-фахівця цікава, проте складна, вимагає ґрунтовних знань та навичок в маркетингу, алгоритмах соціальних мереж, цифровій аналітиці. Хороші спеціалісти цінуються, а їх праця достойно оплачується, що винагороджує всі докладені зусилля.

Особливості SMM: до чого потрібно бути готовим

Можливості SMM створюють висококонкурентне середовище роботи, для успіху у якому доведеться долати певні перешкоди:

  • неперервно навчатись та вдосконалювати свої навички, відстежувати тренди та шукати ефективні способи просування;
  • відповідати за комунікацію та репутацію бренду, реагувати на критику, чорну рекламу, негативні відгуки та інформаційні вкиди;
  • визначати ефективність, перевіряти та сумніватись у кожному параметрі, оскільки оцінити результат SMM окремо від загального маркетингу доволі складно.

Крім того, маркетинг соціальних медіа вимагає стресостійкості, врівноваженості, впевненості та цілеспрямованості. Попри всі складнощі, спробувати свої сили у цьому напрямі варто кожному, хто мріє про цікаву кар’єру в диджитал-маркетингу.

Реклама