Головні причини, чому потрібно купити пароконвектомат

У сучасному світі пароконвектомат є найбільш популярною та широко використовуваною установкою на професійній кухні. Це невід'ємна складова всіх середніх та великих закладів громадського харчування. Незважаючи на величезний асортимент моделей і брендів, підвищеним попитом користуються пароконвектомати Раціональ. Таке обладнання об'єднало всі можливості пароварки, духової шафи та плити, що зумовило високу затребуваність на ринку.

9Sf3O8o9RHRUXnx2prb73qdXAY23QCJQcgmypbbd1maafWdiX8Tsbm74l4q8etaq2QziYFtRQGAa55Dpuxoop_HDqYtn3Nz9h-BJxoLzXsu15D0GOy7-3DQWv1eiyP3VvRn_TvQa4UmBXc0tbf19IFE

Принцип дії пароконвектоматів

Установки даного типу дозволяють шеф-кухарю готувати унікальні страви, які зберігатимуть смакові якості, користь та аромат. Більше того, пароконвектомати мають досить широкий функціонал, що дозволяє готувати на пару, запікати, обсмажувати, тушкувати.

Всі апарати мають у конструктивному плані три основні системи, які викладені в єдиному корпусі та взаємодоповнюють одна одну:

  1. Пар. За рівень вологості всередині робочої камери відповідають форсунки впорскування води або повноцінний парогенератор. Таким чином, користувач може задати необхідні параметри в межах від 0 до 100%.
  2. Нагрів. Газові установки мають пальники, які розігрівають листи до заданих параметрів. В електричних моделях встановлені ТЕНи. У будь-якому варіанті можна виставити температуру від +30°С до +250°C.
  3. Конвекція. Наявність одного або кількох вентиляторів забезпечує чітку циркуляцію повітряних мас, що гарантує підтримання однакового режиму у всіх частинах камери, що прискорює готування.

Налаштування кожного параметра роботи дозволяє створити оптимальні умови для приготування різних страв, надаючи можливість точного контролю над температурою, часом та іншими ключовими факторами готування.

Чому варто купити пароконвектомат

Якщо ви розглядаєте можливість впровадження пароконвектомата у вашому закладі, важливо осмислено оцінити ключові аспекти, щоб зрозуміти користь від цього придбання. Ось п'ять основних причин:

  1. Паралельне приготування. Прилади цього типу можуть мати від 4 до 24 рівнів для приготування їжі. При цьому на кожному деці можуть розташовуватись різні страви: риба, м'ясо, овочі або навіть випічка. Навіть при такому сусідстві можна не перейматися змішуванням запахів, оскільки пар не дозволяє їм поширюватись. Таким чином в одній шафі можна готувати різні страви для великих урочистостей або банкетів.
  2. Рівномірність приготування. За рахунок конвекції, у всій робочій зоні буде ідентичні показники температури та вологості.
  3. Поживні якості. Готуючи у пароконвектоматі, можна зберегти природні соки, смаки та аромати, а також всі вітаміни, мінерали та амінокислоти. Такі страви відомі своєю популярністю серед прихильників здорового способу харчування.
  4. Автоматизація. Установки даного типу мають високий рівень автономності, що дозволяє знизити завантаженість персоналу на кухні. В одній установці можна виконувати величезну кількість операцій. Крім того, є можливість програмування, що дозволяє обладнанню цього типу працювати в напівавтоматичному режимі.
  5. Економічність. Це дуже важливий показник для ресторанів, їдалень та барів, оскільки дозволяє знизити виробничі витрати. Використання пароконвектомату зменшує витрати електрики, газу, води та часу персоналу.

Всі ці фактори повинні переконати кожного керівника придбати на свою кухню професійний пароконвектомат. У процесі вибору варто враховувати навантаження закладу, що дозволить визначитись з розмірами приладу. Як показує практика, такі прилади прискорюють видачу, підвищують якість страв і досить швидко окупаються.

Реклама