Чому поліетиленові пакети користуються попитом

Різноманітна упаковка з поліетилену набула популярності кілька років тому й користується великим попитом у торгівлі, побуті, складській справі тощо. Завдяки експлуатаційним властивостям і широким сферам застосування пакети застосовуються щодня для пакування, зберігання речей та харчових продуктів, будівельних матеріалів тощо. Різні виробники пропонують безліч варіантів виготовлення пакетів за формою, кольором, міцністю. Серед них — харківська фірма Примапак.

Picture background

Виготовлення пакетів

Перші пакети з поліетилену з’явились у 1957 році в Америці. У них почали фасувати хліб та овочі. Матеріал настільки сподобався жителям, що вже через короткий строк набув популярності по всій країні, а згодом перетнув океан. Лише за 1973 рік було виготовлено більш ніж 11 млн штук фасувальних пакетів, але їх вигляд був однотипний. Ручки стали робити у 1982 році.

Серед основних властивостей упаковки відмічають:

  • зручність – підходить на всі випадки життя;
  • убезпечення товарів від вологи;
  • можливість зберігати продукти окремими порціями.

Прозорі пакети поліетиленові дають змогу добре роздивитись, що усередині, а міцності вистачає для транспортування різних речей вагою понад декілька кілограмів.

Важливо: Поліетилен погано розкладається у природному середовищі, несе загрозу довкіллю, тому слід піклуватися про його правильну утилізацію.

Для виготовлення використовують новітні технології та сучасні матеріали, що дозволяють суттєво знизити вартість пакетів у продажу. Процес полягає у полімеризації етилену, також може бути використана вторинна сировина. Для отримання готових виробів використовується техніка видування чи обливання. Перший варіант дешевший, а другий дозволяє отримати досить міцний матеріал, стійкий до розривів.

Picture background

Розрізняють наступні типи матеріалу:

  • ПВТ (поліетилен високого тиску). Пакети мають високу пластичність, добре розтягуються без розривів.
  • ПНТ (поліетилен низького тиску). Вироби більш міцні, стійкі до механічних впливів.

Сучасні моделі пакетів здатні витримувати вагу понад 10 кг, тому застосовуються у побуті та на підприємствах. Можна придбати пакети оптом чи у роздріб від виробника Примапак за низькою ціною.

Різновиди поліетиленових пакетів

Існує декілька видів пакетів відповідно до розмірів, типу, призначення:

  • Фасувальні.
  • «Майка». Виробляються різних розмірів та кольорів.
  • Щільні з розрізом для руки.
  • З петельною ручкою з поліетилену, мотузки, пластмаси.
  • Брендовані, з друком, які використовуються як інструмент реклами для привертання уваги споживачів. Упаковка може мати будь-який дизайн, виготовлятися поштучно або оптовими партіями.

Це багатофункціональна упаковка, що захищає вміст від бруду, пилу та вологи. Покупець може замовити індивідуальний проєкт потрібної упаковки, вибрати матеріал в залежності від необхідного навантаження та призначення, об’єм, тип склеювання. Компанія Примапак пропонує широку лінійку виробів з поліетилену під замовлення з індивідуальним друком чи загального вжитку.

Реклама