Розпив чи розлив парфумів?

Продаж парфумерії цікавий і динамічний бізнес. Нові аромати з’являються щомісяця і якщо ваші клієнти «парфумерні маніяки» їм, звісно, захочеться спробувати актуальні новинки.

Проте що робити, якщо спробувати аромат хотілося б, а коштів на повноцінний флакон в клієнта обмаль? В цьому випадку виходом є придбання відливанта - пляшечки невеликого формату.

Отже, якщо ви зрозуміли, що для ваших постійних та потенційних покупців оптимальним варіантом є покупка невеликих об’ємів парфумів та вирішили зробити на цьому акценті, вам потрібно зробити декілька наступних кроків.

По-перше закупити флакони для наливної парфюмерії оптом. Флакон — це перше, що бачить клієнт, беручи в руки парфуми. Гарний, ергономічної форми, приємний на дотик флакон, одразу створює позитивне враження в клієнтів і викликає бажання спробувати парфуми.

По-друге, треба визначитися, що саме ви хочете продавати парфуми на розлив чи на розпив?

Здається, що це просто синоніми, але насправді, це два різних процеси, які мають свої особливості та цілі.

То ж в чому різниця між розливом і розпивом парфумів? Давайте розбиратися!

Розпив — це процес, при якому одна велика пляшка парфумів відомого бренду розподіляється на кілька менших порцій, тобто вміст оригінального заводського флакона великої ємності розподіляється на кілька атомайзерів.

Розливна парфумерія – це продаж небрендованих парфумів на розлив з великих контейнерів у менші ємності у відповідності до побажань клієнтів.

Ризики придбання парфумів на розпив

Зазвичай, ті хто продають парфумерію на розпив, розказують лише про переваги:

  • Ви купуєте справжній продукт відомого бренду;
  • Розпив здійснюється в чистих умовах, щоб зберегти оригінальну якість і аромат парфумів.
  • Ви маєте спробувати різні аромати, не купуючи повнорозмірну пляшку.
  • Насправді, покупка парфумів на розпив має купу ризиків, тому клієнти купують «кота в мішку»:
  • Ви жодним чином не можете переконатися, що не купуєте підробку за дорогою ціною;
  • Часто для розпиву використовують парфуми, в яких вже вийшов строк придатності, то ж стійкість такого аромату буде нижчою, ніж ви розраховували;
  • Іміджева складова, яка присутня в брендовому пафумі в цьому випадку буде відсутня. Ну, тобто «за ім’я» ви все одно платите, але це ім’я ніхто, на жаль не побачить;
  • Ну і вартість за мл в такому парфюмі дуже велика, оскільки розливається вже готовий продукт, в ціну якого закладені: розфасовка, пакування, логістичні витрати тощо…

Переваги наливної парфумерії

Тож якщо хочете мати змогу пропонувати клієнтам дійсно конкурентну продукцію, радимо зупинити свій вибір саме на наливній парфумерії, оскільки вона має цілий ряд переваг:

  • Аналоги дорогих брендових парфумів, але значно дешевше. Розливна парфумерія коштує дешевше, ніж парфуми у фірмових флаконах, оскільки покупець не платить за брендове пакування. Плюс виробники наливної парфумерії економлять на розробках парфумерних композицій та рекламних кампаніях, тому можуть запропонувати продукт за доступною ціною.
  • Інгредієнти парфумів на розлив не гірші за брендові парфуми, оскільки виробники намагаються приділяти максимальну увагу якості сировини, що використовують, тому аромати, які пропонуються в наливних парфумах, бувають не менш стійкими, ніж у брендових парфумах.
  • Наливна парфумерія не є підробкою, а виготовляється на якісному обладнанні, де виробляються і дорогі брендові парфуми. Наливну парфумерію рідко підробляють, бо постачальники та роздрібні продавці піклуються про свою репутацію;
  • Гнучкість об'єму: клієнти можуть обрати будь-який об'єм парфумів, від невеликих пробників до більших флаконів;
  • Вибір: можливість пробувати різні аромати без необхідності купувати повнорозмірні флакони та вибрати зручний формат флакону
  • Менші ризики придбати протермінований товар, оскільки, це популярні та ходові продукти, які не стоять на полицях магазину чи складу декілька років.

Розливна парфумерія однаково успішно може продаватися як у спеціалізованих магазинах, так і онлайн. Кур’єрські служби швидко доставлять парфуми у вибраній кількості безпосередньо до клієнта.

Цей бізнес завжди буде приносити прибуток, оскільки наливна парфумерія - це популярний серед споживачів формат. Та й кількість тих, хто хоче спробувати різні аромати без значних фінансових витрат або тих, хто шукає унікальні аромати, які можуть бути недоступними у стандартних магазинах росте щодня.

Реклама