Знебарвлення екрану iPhone: звідки береться і як його позбутися?

Хоча неможливо точно судити, наскільки поширена ця проблема, проте багато користувачів пишуть про неї на форумах і повідомляють на веб-сайтах. Йдеться про деякі дефекти, які користувачі часто помічають на екранах смартфонів. Звідки беруться знебарвлення і чи потрібно одразу шукати новий модуль тут https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/?

Коли ми помічаємо зміну кольору?

Користувачі телефонів Apple найчастіше помічають жовті плями або смуги по кутах екрана. Дефекти особливо добре видно на білому тлі. Їх часто помічають одразу після увімкнення нового телефона або лише після деякого часу використання. Офіційної інформації про те, чому на екранах смартфонів Apple https://www.aks.ua/catalog/displei-ekrany/brand/apple з'являються жовті плями, немає, проте є ознаки того, що вони можуть бути спричинені клеєм, який використовується під час з'єднання шарів скла та екрана. Після нанесення клей потребує відповідного часу для висихання. Але, судячи з усього, телефони збирають занадто швидко, тому процес випаровування не може бути завершений повністю.

Деякі користувачі підтверджують, що після кількох годин використання телефонів, особливо в старих версіях, жовті плями з часом зникають і проблема повністю зникає.

Якщо з'явилася зміна кольору

Знебарвлення екрана нашого телефону може з'явитися не тільки через погано висохлий клей. Причин може бути багато, і якщо ви хочете перевірити основні з них, то вам слід:

  1. Перезавантажити телефон. 

Іноді сліпі плями на екрані, які здаються сліпими, виникають тільки через зависання додатків або інтерфейсу, а не через фактичний збій обладнання. Натисніть і утримуйте кнопку вимкнення телефону, і увімкніть його знову. Потім перевірте, чи збереглася проблема.

  1.  Очистити екран. 

 Це може звучати банально, але будь-які сторонні речовини, присутні на склі, можуть спричинити спотворення зображення.

  1.  Відновити телефон до заводських налаштувань. 

Це останній крок, проте він може виправити проблеми програмного забезпечення.

Зміна кольору на екрані та закінчення гарантії

Також буває, що користувачі або раніше не помічали знебарвлення екрана, або дефекти з'являлися лише тоді, коли на телефон більше не поширюється гарантія. У такій ситуації, замість того, щоб возитися з пошкодженим екраном, найкращим рішенням буде звернутися в післягарантійну сервісну службу з відновлення смартфонів марки Apple.

Реклама