Як вибрати домкрат для авто?

Рано чи пізно, у більшості автолюбителів виникає потреба купити домкрат для різних робіт з авто. Серед великої кількості видів, вибір зробити доволі непросто. Розглянемо всі варіанти цих пристроїв та їхні особливості.

Критерії вибору домкрата

Перш за все необхідно звернути увагу на наступні параметри:

  • вантажність домкрата;
  • висота підхоплення;
  • висота підйому.

Це найважливіші критерії, які треба знати перед придбанням пристрою. Орієнтуючись на них, ви зможете підібрати модель, яка поміститься під автомобілем і підніме його на необхідну висоту.

Важливо пам’ятати, що необхідно враховувати можливість перевезення вантажу, тому при виборі домкрата краще зробити зазор у вантажність на 200-300 кг.

Також рекомендовано з’ясувати, з яких матеріалів зроблений домкрат. Якщо для легкових машин підійдуть алюмінієві моделі, то для більш важких транспортних засобів обирають пристрої зі сталі або чавуну.

Варто звернути увагу і на вагу самого домкрата. Якщо ви обираєте варіант для гаража або майстерні, цей показник не є надто важливим, але для постійного перевезення в авто він має значення.

Види автомобільних домкратів

Сучасні домкрати відрізняються як за конструкцією, так і за принципом дії. Вони бувають наступних типів:

  • гвинтові – компактні, легкі, прості в експлуатації, але мають невелику вантажність. Підходять для седанів вагою до 1,5 т;
  • гідравлічні – найпопулярніший варіант, здатний підняти як легковик, так і вантажівку, по типу конструкції можуть бути підкатними або пляшковими, а при застосуванні потребують гладкої рівної поверхні;
  • рейкові – здатні працювати в умовах складної місцевості, можуть бути використані у якості лебідки, легкі та компактні;
  • пневматичні – миттєво підіймають вантаж за сприяння стисненого повітря, що нагнітається компресором, є популярними на СТО та шиномонтажах, мають велику площу підхоплення.

Враховуючи вказані характеристики, автомобілісту буде простіше підібрати оптимальну модель домкрата – потужну та зручну в користуванні. А з вибором допоможуть консультанти магазину LIDO.

Реклама