Не задоволенням єдиним: чим ще корисний шоколад

Шоколад — справжня гастрономічна пристрасть мільйонів людей зі всього світу. Якщо його виразний, неповторний смак полюбився вам, то це вже на все життя. Безліч цукерок, солодкі батончики та плитки — мало хто може втриматися перед такою спокусою. Але заразом ще й досі багато хто вважає, що цей продукт має шкідливий вплив на здоров’я. Чи так це? Спробуємо розібратися. Image

Які переваги споживання шоколадних виробів

Якщо вживати шоколадні вироби в помірних кількостях, то цей продукт не лише безпечний, але й корисний. Головне — вибирати якісні ласощі. Широке розповсюдження й помірні ціни на шоколад Milka та інших популярних виробників роблять його доступним для більшості населення. Якщо у вас виникло непереборне бажання себе потішити, вибирайте ласощі з високим вмістом какао — 70 % і вище. Адже саме такі вироби приносять організму максимальну користь. До їхнього складу входять потужні антиоксиданти, зокрема така речовина, як флавонол. Ця сполука має рослинне походження та здатна ефективно боротись із різного роду запаленнями, захищає клітини від ушкодження вільними радикалами.

Чим ще корисний шоколад

Беззаперечно, куштуючи його, більшість із нас захоплюється насамперед неймовірним смаком. І лише потім ми думаємо про корисні властивості продукту. Але робити це варто, адже ці ласощі:

  1. Покращують стан серцево-судинної системи. Антиоксиданти, які містяться в солодощах, сприяють нормалізації кров’яного тиску, мінімізують ризик утворення тромбів, зміцнюють судини, суттєво покращують циркуляцію крові. Регулярне помірне споживання продукту мінімізує ризик виникнення небезпечних серцевих захворювань.
  2. Допомагають скинути зайву вагу. Так-так, як би дивно це не звучало, але цей факт був науково доведений нейробіологом Віллом Клоунером. Якщо з'їсти шматочок чорного (обов’язково!) шоколаду перед основним прийманням їжі, це допоможе значно знизити апетит. Але пам'ятайте, що інші види солодощів можуть дати повністю зворотний ефект.
  3. Покращують роботу головного мозку. Флавонол, який міститься в складі продукту, збільшує приплив крові до мозкових клітин. Як результат — покращена реакція, зорове та просторове орієнтування, гарна пам’ять.

Навіть після маленького шматочка шоколаду збільшується заряд енергії та значно поліпшується настрій. Тому цей продукт можна назвати антидепресантом.

Що ми знаємо про різновиди солодощів

Залежно від вмісту какао та інших інгредієнтів, які використовують виробники, є декілька різновидів шоколаду: темний, молочний, білий, рубіновий, кувертюрний, веганський, дієтичний. Вибирайте свій улюблений у магазині корисних штук Маудау і насолоджуйтеся його неповторним смаком. Ці ласощі роблять нас щасливішими й поліпшують самопочуття. Тож не варто собі відмовляти у такому задоволенні. А 11 липня — всесвітній день шоколаду. Тож святкуймо його разом!

Реклама