Кращі електрокари для міста

Електромобілі стрімко набирають популярності в Україні. Все більше автолюбителів віддають перевагу саме варіантам на альтернативній енергії. Такі моделі використовують для поїздок з сім’єю, подорожей з компанією та вирішення завдань бізнесу. Зокрема з авто роблять цілі таксопарки. Їх також використовують для пасажирських та вантажних перевезень. В Україні навіть є декілька таких автобусів та вантажівок.

AD_4nXdBD-Vl09eQrwZDUl6LswYiYCgdbDQtxJdaRufg-59d9ejjxczPv3myfKmYoNRE-Z3gIWWDpfi3HvRnJCm9c0VcSbn9sx0iQcyZVNUgrCjw2ROF0dDzucb4LrWnvvB_gLLIfPlrl0PR83HQUkjNLAAaFF-0?key=6RtW0EYmwRVx5v4kNTIe2w

Чи варто брати електрокар для міста

Авто на альтернативному джерелі живлення досить популярні як у мегаполісах, так і у невеликих населених пунктах. Цьому сприяє ряд переваг такого виду транспорту:

  • економічність — електроенергія значно дешевша від бензину чи дизелю;
  • екологічність — моделі не викидають в атмосферу небезпечних речовин;
  • комфорт — авто значно тихіші, ніж варіанти на ДВЗ, вони відрізняються плавним рухом та прискоренням.

Варто вибирати якісні моделі електрокарів. Найнадійніший варіант — це купити електромобіль із салону. Так ви зможете оглянути авто та навіть спробувати на ньому проїхатися. Сьогодні можна підібрати хороший електрокар також онлайн. Сервіси дозволяють ознайомитися з детальними характеристиками моделей. Офіційні автосалони також пропонують машини під замовлення. Ви вибираєте електрокар, а посередник доставляє його з Китаю. Трансфер займає близько 2-3 місяців.

Варто переконатися, що у вашому місті є зарядні станції для електромобілів. Хоча їх інфраструктура швидко розширюється, все ж залишаються мало охоплені райони. Проте є вихід і для таких місцевостей — можна придбати власну зарядну станцію. Вони різняться за потужністю та ціною. Вибираючи їх, переконайтеся, що місткості буде достатньо для зарядки вашої моделі автомобіля.

AD_4nXeoiUVj-5C4dsMP-C5pUPOv1dL-UuKyRbSEM7Hsw-xtquq2LLm1dgoI2Di1BpZ2mpDiFUucAtCtqBJVbiGYOGn_HmS9i6fXjs8AUYjXhH6mQIQFJarTiKzw8PR8o8djRzijm5SLLmyYbZa0ynEJvZJ5ac4K?key=6RtW0EYmwRVx5v4kNTIe2w

Як вибрати електрокар для міста

Перш ніж придбати модель, варто познайомитись з її основними характеристиками. Зокрема, зверніть увагу на розмір електрокара. Для мегаполісів практичні невеликі автомобілі, вони значно полегшують паркування. Також варто дізнатися про місткість батареї. Цей параметр напряму впливає на запас ходу машини. Якщо ви вибираєте друге авто для родини, можете придивитися до моделей, дальність поїздки яких близько 200 км. Цього буде достатньо, аби поїхати за покупками чи забрати дітей зі школи, садочку.

Якщо ж у вас одна машина на родину, то краще придбати варіант з більшим запасом ходу. Компанії випускають моделі, які підтримують не лише повільну, але й швидку зарядку. Це дозволяє економити час. У різних брендів Quick Charge може займати від 25 хв до години.

Також варто звернути увагу на потужність двигуна та його крутний момент. Від показників залежить швидкість транспортного засобу. Одні авто можуть розігнатися лише до 100 км/год. Що теж непогано для міста. Швидкість інших досягає, а інколи й перевищує, 200 км/год. Різниться і час розгону транспортного засобу. Одні моделі набирають першу сотню кілометрів за 3,9 сек. Інші ж потребують в рази більше часу.

Ще один важливий аспект — доступність деталей. Рано чи пізно авто потребуватиме заміни певних комплектуючих. Варто зауважити, що деталі легше знайти під відомі бренди, ніж під ноунейм компанії. Вибираючи машину перевірених брендів, ви значно спрощуєте собі життя.

Популярні варіанти для міста

Експерти створюють рейтинги електрокарів для мегаполісів. До них потрапили зокрема такі моделі:

  • Volkswagen iD.4;
  • BYD Dolphin;
  • Zeekr 001;
  • BYD Tang;
  • BMW iX.

Ознайомившись із характеристиками авто, ви зможете підібрати модель під свої потреби.

Реклама