Як вибрати умивальник?

Умивальники встановлюють у ванних кімнатах та на кухні. Це найпопулярніший вид сантехніки. Ознайомившись з основними критеріями, ви зможете вибрати не просто гарний елемент інтер'єру, а й надійну, функціональну модель, яка надалі не розчарує вас.

Можна купити умивальник з каменю, металу та інших матеріалів. Ця сантехніка також відрізняється за розмірами.

Матеріал виготовлення

У лідерах продажів керамічні умивальники із санітарного фаянсу та порцеляни. Вони надійні, довговічні, відмінно поглинають шум води, що падає, не доставляють проблем з прибиранням і витримують високі температури. До мінусів віднесемо важкість і крихкість - чаші нелегко переносити та монтувати, а при падінні громіздкого предмета вони можуть тріснути.

Сучасна альтернатива санфарфору та санфаянсу - полімерна кераміка та керамограніт. Умивальники з цих матеріалів міцні, не схильні до подряпин, стійкі до появи плям, впливу побутової хімії та гарячої води. Мають малу вагу.

Безшумний і довговічний варіант – умивальники зі штучного та натурального каменю. Перевага сантехніки зі штучного каменю - легка реставрація з появою сколів і тріщин. Чаша з натуральних гірських порід (граніту, мармуру, оніксу, сланцю, травертину тощо) обходиться дорожче і краще переносить температурні навантаження. Обидва варіанти мають значну вагу, що ускладнює монтаж і транспортування.

З нержавіючої сталі роблять не лише кухонні мийки, та й умивальники. Металева поверхня стійка до корозії, впливу барвників та перепаду температури, але при недбалому поводженні покривається подряпинами. Ще один недолік - гуркіт при попаданні води.

Для поціновувачів ексклюзивної сантехніки випускають дерев'яні та скляні умивальники. Вони вигідно підкреслюють бездоганний смак господаря, проте вимагають максимально дбайливого догляду та поводження. Скло не вбирає барвники, але на відміну від дерева, може дати тріщину при падінні важкого предмета. Вартість таких моделей висока.

Розмір

Параметри умивальника мають відповідати площі ванної кімнати. Популярні розміри:

  • 30-45 см – міні-умивальник для розміщення в крихітних ванних кімнатах, гостьових санвузлах та туалетах;
  • 50-60 см – для типових планувань;
  • 60-75 см – для просторих ванних кімнат та великих сімей;
  • 80-120 см – величезні чаші для санвузлів з індивідуальним плануванням.

Глибина умивальника в середньому становить від 15 до 65 см. Також бувають плоскі моделі глибиною не більше 5 см. Попри ефектний зовнішній вигляд, вони непрактичні – сильний тиск води призведе до розбризкування.

Реклама