Утеплення будинку термопанелями

Фасадні термопанелі призначені саме для зовнішнього оздоблення будинку. Ці елементи є універсальним будівельним матеріалом. Вони застосовуються для того, щоб покращити термоізоляцію стін, оновити поверхню, захистити фасад і одночасно знизити показник фінансових витрат.

Щоб виконати утеплення будинку термопанелями, треба звернутись до спеціалізованої компанії. В інтернеті ви знайдете безліч подібних фірм.

Які бувають види фасадних термопанелей

Види фасадних термопанелей необхідно знати та вміти відрізняти. Для таких елементів використовуються сучасні розробки та інноваційні матеріали. Для теплоізоляційного шару застосовуються такі матеріали, як:

  • Пінополістирол. Склад підходить для облицювання фасаду ідеально. Він відрізняється від інших варіантів стабільністю та тривалим терміном експлуатації.
  • Екструдований пінополістирол. Цей матеріал міцний, вологостійкий. Він також використовується для обшивки цоколя.
  • Пінополіуретан. Потрібно враховувати, що цей матеріал менш стабільний, аніж попередні варіанти утеплювача.
  • Мінеральна вата. Використовується у бюджетних моделях фасадних термопанелей.

Також під час підбору варіанта термопанелей слід брати до уваги і другий шар, який є у складі фасадних плит. Ним є декоративна основа, що дозволяє створити певний візуальний ефект.

Вплив кліматичних умов

З його допомогою можна домогтися подібності з різноманітними по візуальному сприйняттю чи фактурі варіантами. Потрібно враховувати текстуру, колір основного матеріалу, з якого виготовлено будівлю. Також важливо зважати на кліматичні умови місцевості. За цим параметром виділяють такі види панелей:

  • Керамічні. Підходять одні для багатоповерхових будинків. Використовуються також для того, щоб надійно захистити зовнішню стіну від негативних умов зовнішнього середовища.
  • Клінкерні. Панелі мають популярність, оскільки повторюють цегляну кладку. Монтуються на ідеально рівні стіни, тому їх потрібно підготувати перед проведенням монтажних робіт.
  • Металеві. Панелі потрібно використовувати, якщо потрібно відтворити індустріальний стиль. Вони вогнестійкі та міцні.
  • Пластикові. Вибирають їх тоді, коли потрібно підібрати доступні за ціною оздоблювальні матеріали. Особливість полягає в тому, що такі панелі схожі на сайдинг.
  • Мармурова крихта. Імітують штукатурку.

Також фасадні термопанелі різняться за кількістю шарів. Крім утеплювача та декоративної поверхні до їх складу може входити вологостійка основа або вогнетривкий матеріал.

Реклама