Всі протипоказання для встановлення зубних вінірів

Зубні вініри закохали в себе і селебріті, і звичайних людей. Однак, навіть надлегкі мікропротези мають протипоказання. Розібратися в них допомагають фахівці клініки Осадчого, а все, що ми дізналися — вже готові розповісти вам.

Вініри стають все більш популярними, адже легко встановлюються й миттєво прикрашають весь образ людини, додаючи їй впевненості. Однак, у деяких випадках мікропротезування неможливе, і хочеться дізнатися про протипоказання ще до відвідування стоматолога. Коли ж встановлювати зубні вініри протипоказано, і чи підходить ця технологія саме вам?

66a243dfdc713.webp

Відносні протипоказання

Відносні протипоказання — це стани, які можна виправити, і вже після цього відправлятися на мікропротезування сяючими зубними вінірами. У яких випадках стоматолог порекомендує відкласти задум і пройти лікування:

  • Карієс: встановлюючи вініри поверх уражених зубів або біля них, пацієнт ризикує отримати короткостроковий результат. Тобто, карієс може розповсюджуватися в ротовій порожнині, і вініри доведеться знімати для лікування зубів. Ось чому санація ротової порожнини й лікування під мікроскопом настільки актуальні навіть перед мікропротезуванням.
  • Пародонтит і пародонтоз, які призводять до розхитування, а іноді й до втрати зубів. Навколозубні тканини піддаються лікуванню, однак, воно може бути тривалим, і встановлення вінірів доведеться відкладати на довгий строк.
  • Неправильний прикус, який можливо виправити лише за допомогою ортодонтичних систем (брекетів або елайнерів). Багато прихильників вінірів знають, що за їх допомогою можливо замаскувати незначну кривизну або неправильне положення окремих зубів. Однак, діагностовані проблеми з прикусом вирішуються лише з ортодонтом, і вже після завершення лікування пацієнт може планувати встановлення зубних вінірів.
  • Недостатня гігієна, яка може впливати як на тривалість «життя» вінірів, так і на їх зовнішній вигляд. Так само, як природна емаль, вони можуть темніти, а розмноження бактерій і необхідність лікування може призвести до того, що їх доведеться знімати раніше, ніж хотілося б.

66a243dfcaf7e.webp

Абсолютні протипоказання до встановлення зубних вінірів

Абсолютними називаються протипоказання, які важко або неможливо виправити. Навіть у випадку вінірів вони існують:

  • бруксизм – скрегіт зубами, який може призвести до випадання мікропротезів;
  • недостатній об’єм зубної емалі, коли зуби неможливо навіть мінімально обточити;
  • неповне прорізування зубів, коли вінірам немає на чому триматися;
  • деякі неврологічні та психічні захворювання.

Щоб упевнитися, що зубні вініри — беззаперечно ваш варіант, запишіться на огляд до фахівців стоматологічної клініки Осадчого, і радуйте себе та оточуючих сяючою посмішкою.

Реклама