Covid у 2024 і марихуана: ефективність

Таємний коронавірус став справжнім викликом для лікарів у світі. Зараз немає на 100% ефективної вакцини або ліків проти цього захворювання. Інфекція діє в організмі непередбачувано, тим самим змушуючи лікарів діяти за методом «наукового тику». Недивно, що доволі велика кількість спеціалістів відмовилися від тестування препаратів традиційної медицини. Вони все частіше вдаються до оригінальних рішень. Останнім часом лікарі вивчають вплив марихуани на Covid. Це стосується профілактики розповсюдження вірусу та лікуванню.

Застереження: ми не закликаємо до вживання марихуани. Медичний канабіс призначається сертифікованим лікарем за наявними показаннями, та його потрібно купувати в аптеці.

Чи має сенс канна-профілактика проти коронавіруса

Дослідження вчених впливу марихуани на коронавірус почалися навесні 2020 року. Тоді лікарі з Університету Летбріджа заявили, що деякі сорти сатіви можуть вилікувати від Covid-19. Терапевтична властивість пояснюється тим, що у складі марихуани є CBD. Це канабіноїд, у якого відсутня психоактивна дія. Проте він здатен боротися зі збудником цього захворювання.

Екстракти марихуани з високим вмістом CBD, а також терпенами у складі, мають цілющу дію на організм. Вони допомагають з профілактикою запалення. Медичний канабіс дозволяє мінімізувати розвиток наступних ускладнень:

  • набряк легенів;
  • гостра ниркова недостатність;
  • запалення серцевого м'яза (частіше за все захворювання спричиняється проблемами з імунною системою);
  • проблема зі згортанням крові (коагуляцією), що може призвести до підвищеного ризику утворення тромбів;
  • дихальна недостатність.

Але це не означає, що лікарі знайшли найкращі ліки проти коронавірусу. Наразі були проведені тільки лабораторні дослідження. Також необхідно зробити клінічні тести. Лікарям потрібно провести подвійне сліпе дослідження з використанням плацебо, аби довести ефективність марихуани для лікування коронавірусу.

Ефективність лікування СOVID-19 з використанням канабісу

Вчені з США та інших країн продовжують досліджувати марихуану та як вона здатна вплинути на здоров’я. Більшість спеціалістів налаштовані позитивно. До їх рекомендацій варто прислуховуватися, адже цілющі властивості рослини відомі давно. КБД здатен пригнічувати запальні процеси в організмі. Цей компонент має імуномодулюючі властивості. Останні були доведені клінічно. 

Також багатьох турбує вплив марихуани на психологічний стан пацієнта. Якщо перейти в магазин насіння конопель, то в асортименті можна знайти зерна різних сортів. Вплив на психіку має ТГК. При цьому вчені, які хочуть побороти коронавірус, зацікавлені саме впливом КБД на організм. Проте, ТГК також корисний у лікуванні марихуаною. Саме цей компонент дозволяє побороти ПТСР, хворобу Альцгеймера та інші розлади. 

Висновки

Наскільки б вражаючими не були дослідження спеціалістів, лікування Covid за допомогою марихуани навряд стане повноцінним напрямком у наступні роки. Майже кожен дослідницький проект знаходиться на початковій стадії. Не можна зі 100% впевненістю сказати, що марихуана долає ковід. Кожен організм індивідуальний й немає повної гарантії того, що конкретний пацієнт повністю вилікується від коронавірусу завдяки канабісу.

Реклама