Чому гардеробні стають все більш популярними?

Сьогодні гардеробна — це не розкіш, а необхідність. Це окрема зона, де можна зберігати багато речей в одному місці. Гардеробною може бути шафа, окрема зона в кімнаті або ціла кімната. Раніше вони були привілеєм лише великих приватних будинків або квартир, але сьогодні навіть власники невеликих кімнат-студій можуть легко обладнати місце для зберігання речей. Це стало можливим завдяки широкому асортименту модульних меблів, які можна налаштувати на свій смак і розмір.

Особливості гардеробних

Гардеробна на замовлення — це система зберігання усіх речей, тому у кожного вона є. Причиною її використання є ряд переваг, а саме:

  • Акуратне місце для зберігання одягу, взуття та постільної білизни;
  • Внутрішній простір приміщення можна правильно організувати;
  • У гардеробній кімнаті можна акуратно розташувати все необхідне, тому немає потреби в додаткових шафах в інших кімнатах.

Гардеробні можуть виготовлятися на замовлення, враховуючи всі особливості приміщення. Тому вони можуть гармонійно вписатися як у великі будинки, так і в квартири зі стандартним плануванням.

Що потрібно врахувати при плануванні гардеробної?

Гардеробні на замовлення — це функціональне і практичне рішення для квартир і будинків. У ній можна зручно зберігати широкий спектр речей, від повсякденного і верхнього одягу до сумок, валіз і постільної білизни. Її наявність ідеально вписується в сучасну тенденцію лаконічних інтер'єрів, які не захаращують інші кімнати великими предметами меблів і не включають занадто багато зайвих деталей. Однак переваги гардеробних кімнат можна реалізувати лише за умови їх правильного проектування. При цьому важливо враховувати такі моменти як:

  1. Кількість людей, які користуватимуться гардеробною: якщо вона розрахована на одну людину, то можна облаштувати все на свій смак, якщо ж на двох-трьох, то розумно розділити гардеробну на зони для кожної людини.
  2. Площа приміщення. Простіше облаштувати велику гардеробну кімнату, ніж працювати в дуже маленькому просторі. Однак грамотний дизайн дозволяє організувати зручну систему зберігання на невеликій площі і задіяти кути приміщення.
  3. Функціональні зони. Найзручніше, якщо простір розділений на чотири умовні зони. Під стелею - полиця для рідше використовуваних речей, нижче - полиця для взуття. Центральна зона повинна містити полиці і ящики для довгого верхнього одягу і суконь і для короткого одягу і білизни на кожен день.
  4. Освітлення. Звичайно, цілком можна обмежитися кількома стельовими світильниками. Однак вбудована декоративна підсвітка на полицях зробить гардеробну ще більш ефективною і полегшить завдання пошуку необхідного.

Реклама