Висхідні зірки світового гімнастичного спорту

Гімнастика, як великий спорт, постійно еволюціонує, не шкодуючи ні юних обдарувань, ні заслужених ветеранів. Щороку на арену виходять нові таланти, які дивують майстерністю та прагненням до перемог. Вони демонструють неймовірні здібності та ставлять перед собою амбітні цілі. У цій статті ми розглянемо кілька молодих атлетів з числа тих, хто подає надії, які вже заявили про себе на міжнародній сцені і мають усі шанси стати зірками світового масштабу.

А якщо ви належите до тих фанатів, яким недостатньо напруження емоцій від перегляду змагань, онлайн букмекер Паріматч готовий сповна втамувати спрагу до адреналіну. Будь-яка ставка на спорт тут супроводжується великим розписом результатів, топовими коефіцієнтами і вигідними бонусами, відіграш яких не завдасть труднощів.

Дар'я Атаманов

Народилася 2005 року в Тель-Авіві в сім'ї репатріантів із Томська. З дитинства займалася танцями, але в сім років вирішила підкорити світ гімнастики. Її гнучкість, працьовитість і талант швидко привернули увагу тренерів.

Виступаючи за клуб "Хапоель", вона стрімко піднімалася спортивними сходами. Перемоги на юнацьких чемпіонатах послужили прологом до більш серйозних досягнень.

  • У 2022 році Дарина стала чемпіонкою Ізраїлю і увійшла в національну збірну.
  • На чемпіонаті Європи в Тель-Авіві, за відсутності російських і білоруських гімнасток, вона несподівано для багатьох завоювала золоту медаль у багатоборстві, залишивши позаду своїх іменитих суперниць.
  • На Всесвітніх іграх Атаманов виявилася єдиною учасницею, яка виграла більше однієї золотої медалі.

На жаль, травма, отримана перед чемпіонатом світу, завадила їй поборотися за найвищі нагороди. Але ми впевнені, що це лише тимчасова пауза в блискучій кар'єрі 18-річної гімнастки.

Ліенн Вонг

20-річна спортсменка з Оверленд-Парку, штат Канзас, давно відома в гімнастичних колах, але до відбіркових Олімпійських ігор 2024 року її частіше бачили на місце запасної. Однак Ліанн Вонг виявилася значним претендентом на членство в збірній, головним чином завдяки своїй здатності зробити внесок у будь-яке змагання під час командних фіналів.

Вонг — найдосвідченіша спортсменка серед юніорів, вона виборола дві золоті медалі світу на командних чемпіонатах у 2022 і 2023 роках, а також дві срібні та бронзові медалі на чемпіонатах світу, а в індивідуальних виступах (у багатоборстві та вільних вправах) у 2021 році. Вонг тренується в Університеті Флориди, де вважається зіркою гімнастичної збірної, а також є студенткою медичного факультету і власницею власного бізнесу Leanne Wong Bowtique.

Наріман Курбанов

На літніх іграх у Парижі Наріман довів, що він не лише майстер спорту, а й справжній олімпійський борець. Завоювавши срібну медаль на коні, він підняв прапор Казахстану ще вище. А вже скільки золотих і бронзових нагород він зібрав на чемпіонатах Азії, просто не злічити! Цей хлопець — справжній віртуоз і чемпіон.

Реклама