Подробиці про свіжий реліз Android 15 Beta 5 від Google

У межах великого тесту, 19 липня Google випустила оновлення операційної системи для смартфонів Android 15 Beta 5. Відповідну прошивку вже можуть встановити господарі гаджетів Pixel. Зокрема, з цікавого, вона містить розділ діагностики системи, який здатен перевірити смартфон на наявність багатьох поширених проблем. Тим часом, якщо людина прагне провести вільну хвилину з користю, можна виконати вхід в Ельслотс та отримати доступ до великого обсягу слотів й мінімального депозиту від 50 гривень.

Які проблеми вирішує глобальне оновлення

П’ята бета-версія Андроїд 15 має кілька цікавих оновлень, які неодмінно сподобаються пересічним користувачам. Зокрема, було виправлено проблему некоректного відображення обсягу батареї після завантаження телефону. Також, з’явилися такі інновації, як:

  • Можливість долучити до архіву або розархівувати мобільні додатки на рівні “операційки”;
  • Вибір за замовчуванням спеціального додатка для зберігання банківського рахунку та карти знижки;
  • Екстрені виклики за допомогою супутника;
  • Надсилання посилань на потокове аудіо та цифровий сейф, який розблоковується окремим кодом власника.

Ще однією корисною функцією Android 15 Beta 5 є регулювання гучності сповіщень (зокрема, їх можна зробити тихішими). При цьому, її можна встановити на всі “Піксельфони” починаючи з пристроїв 6 покоління. Експерти кажуть, що повна версія може вийти вже у серпні 2024 року. Важливо, що першими відповідні оновлення отримають флагмани, а протягом 2025 року до процесу долучаться смартфони середнього та бюджетного класу. 

Косметичні та глобальні зміни

Остання бета-версія 15 Андроїд має додаткові покращення, які стосуються швидкодії, роботи з текстом, перезавантаження гаджетів тощо. До прикладу, виробник виправив проблему з контрастністю тексту у “швидких налаштуваннях”. Окремо, було доопрацьовано процедуру завантаження флагманів Google після їхнього скидання до заводських налаштувань. І насамкінець, інженери компанії мали змогу виправити масу недоліків, які стосувалися, наприклад продуктивності гаджетів або використання їх камер.

Реклама