Австралійський техно-стартап створив технологію, яка швидко збирає блоки, схожі на Lego

Молода компанія з Австралії під назвою Mobile Crisis Construction (MCC) привезла до України унікальну технологію. Це невеличка мобільна фабрика, за допомогою якої можна буде швидко розробити будівельні блоки, які зовні нагадуватимуть конструктор Lego. Вона використовує нову методику подрібнення уламків будівельних матеріалів та має все необхідне обладнання, яке розміщується у триметровому транспортному контейнері. А, якщо потрібно трохи відволіктися від повсякденності, можна завітати до казино elslots ua, яке сотні цікавих слотів від понад 50 популярних виробників.

Особливості сучасного мінізаводу для виробництва унікальних будівельних блоків

Перш за все, технологічна новинка від MCC приваблює тим, що готові блоки підійдуть для швидкого зведення будь-яких конструкцій. Взагалі, відповідні “цеглини” можливо використовувати з метою будівництва укриттів, захисних споруд для інфраструктури або, навіть приватних житлових будинків. При цьому, мінізавод можливо швидко розгорнути на будь-якій локації завдяки:

  • Мобільності (все його обладнання розміщується на невеликій площі);
  • Швидкому перетворенню щебеню, який залишився після руйнації, на готову цеглину;
  • Легкому процесу будівництва будь-яких об’єктів (відсутність необхідності у використанні щеплювальних розчинів). Тобто, всі отримані елементи поєднуються між собою, як звичайний конструктор.

Ці можливості допоможуть у скрутних обставинах, коли, наприклад відбулося стихійне лихо або руйнація будівлі через просідання. Але, варто пам'ятати, що виробництво цегли MCC не має автономної електрики. Тому, доведеться використовувати дизельний генератор.

Що використовує MCC для виробництва Лего-блоків

Технологія виробництва Лего-цегли виглядає дуже просто. За допомогою спеціальної машини будівельне сміття подрібнюється і змішується з невеликою кількістю води та цементу. Всередині формуються блоки різних розмірів: 10х10, 20х10, 30х10 або 24х12 см, а також, варіанти для дахових перекриттів та підвіконь. При цьому, для обробки використовуються не тільки будівельні рештки, а й такі матеріали, як от скло або пластик. 

Цікаво, що за один день, така станція може виробляти до 8 000 блоків. Це означає, що теоретично протягом тижня можна побудувати до прикладу один великий дитячий садочок. Також, цієї кількості матеріалу вистачить на три великих житлових будинки або десяток об’єднаних житлових мініспоруд.

Реклама