Відмінності житлових контейнерів та звичайних будинків

На зміну класичним будівлям для проживання, зберігання речей та роботи поступово приходять мобільні конструкції. Багатофункціональні та доступні за ціною, вони стали знахідкою для різноманітних категорій покупців: будівельних компаній, дачників, приватних підприємців. Розповімо, чим вони відрізняються від звичних усім дач, котеджів та приватних будинків.

Чим відрізняється житловий контейнер від капітальної споруди?

Якщо порівнювати житлові контейнери, які зараз пропонуються покупцям, зі звичайними будівлями, то можна побачити наступні відмінності:

  1. Початок експлуатації без затримок. В блок-контейнерах вже зроблені усі оздоблювальні роботи, проведені комунікації, тому додатковий ремонт не потрібен.
  2. Монтаж за кілька днів без спорудження масивного фундаменту, що економить не лише час, але й гроші.
  3. Транспортабельність завдяки специфіці конструкції та помірній вазі. За бажанням можна змінити місце розташування житла, наприклад, перевезти на інший будівельний майданчик або орендовану земельну ділянку.
  4. Високі ізоляційні властивості — сучасні житлові вагончики мають оптимальну теплову та звукову ізоляцію, яка краще, ніж в багатьох капітальних спорудах.
  5. Суттєво менші витрати на початковому етапі та надалі, адже за блок-контейнером не потрібен дорогий та складний догляд. Ви отримуєте повноцінне житло без переплат та з упевненістю в тому, що протягом користування не виникне додаткових проблем.

Що стосується тривалості використання, то вона незначно менша, ніж у звичайних будинків, а в деяких випадках навіть більша — все залежить від якості використаних матеріалів та правильного встановлення.

Що враховувати під час вибору блок-контейнерів?

Різноманіття варіантів дозволяє покупцям з будь-яким бюджетом та вимогами знайти ідеальне мобільне житло. Однак треба бути уважними і шукати не просто якісну, об’єктивно гарну велику побутівку, а той БК, який підходить саме вам за:

  • місткістю (залежить від кількості осіб);
  • загальними розмірами — це потрібно для безпроблемного встановлення на ділянці;
  • поверховістю (1-2 поверхи);
  • кількістю спалень;
  • комплектацією – пропонуються контейнери з кухнями, ванними кімнатами, туалетами та душовими.

Якщо маєте намір одночасно жити та працювати в мобільній будові, тоді варто завчасно потурбуватися про технічне оснащення, тим більше у разі замовлення у виробника завжди є можливість щось додати чи змінити в плануванні, комунікаціях.

Реклама