Повільний інтернет та інші вагомі причини змінити роутер

Більшість користувачів домашнього інтернету недооцінюють важливість нової та сучасної моделі роутера, але у той самий час часто є незадоволеними якістю покриття та швидкістю інтернету. У більшості випадків першопричина лежить саме у застарілому обладнанні, тим більше якщо на необхідність його заміни вказують одразу декілька проблем.

Нестабільне з'єднання

Більшість українських інтернет-провайдерів обіцяють своїм абонентам стабільну високу швидкість домашнього інтернету до 100 Мб/сек., яка дозволить користуватися мережею одночасно з декількох пристроїв, не відчуваючи незручностей. Втім, досить часто буває так, що саме через застарілий роутер на виході користувач отримує не більше 25-30 100 Мб/сек., а часом сигнал взагалі може зникати. Окремі незручності це спричиняє для геймерів, які грають онлайн, або шанувальників азартних ігор, адже кожен онлайн слот повідомляє гравцю, будь-яка несправність під час гри анулює всі виграші. Придбання більш сучасного маршрутизатора дозволить не лише підвищити швидкість інтернету, а й забезпечити стабільне зʼєднання, з яким нові гравці зможуть отримати свої фріспіни за реєстрацію та розпочати гру. 

Зручність навігації

Багатьох проблем, які сповільнюють швидкість домашнього інтернету, можна уникнути за допомогою налаштувань роутера. Переважна більшість сучасних моделей дозволяє робити прямо зі свого смартфона, адже мають власний мобільний додаток. Набір інструментів дійсно широкий:

  • Просте перезавантаження;
  • Оптимізація навантаження;
  • Керування пристроями;
  • Оновлення ПО;
  • Діагностика.

При цьому інтерфейс цих додатків простий та зрозумілий, що дозволяє легко прискорити інтернет вдома.


Вік пристрою

Зрештою, одним з ключових сигналів до заміни домашнього роутера стає його вік. Зазвичай критичним вважається 5-річний відрізок роботи. Річ у тім, що інтернет-технології не стоять на місці, тож вимоги до потужності роутера з часом збільшуються. Їх не в змозі задовольнити застарілі моделі, які з часом стикатимуться зі зростаючою кількістю домашніх гаджетів, падаючою швидкістю зʼєднання, буферизацією під час перегляду відео або ігор тощо.

Реклама