Підготовка японського мінітрактора до продажу. Як збільшити його вартість?

Існує думка, що продавати транспортні засоби та механізми потрібно у стані "Так, як є". Бо вкладені кошти в ремонт не окупляться під час продажу. Це поширена, але хибна думка. Оскільки перше враження (як візуальне, так і тестовий запуск) це вже 70% рішення про покупку. Щобільше, якщо техніка виглядає не охайно і не доглянуто ззовні, це наштовхує на думку, що власник не дуже піклувався і про технічний стан засобу.  Мийки та заміни фільтрів буде не достатньо. Але й загальні маніпуляції не завжди тотожні для різних моделей та модифікацій с/г транспорту. Розберімось на конкретному прикладі, а саме Iseki TG27, які кроки слід здійснити для підготовки трактора до продажу.

  1. Мийка корпусу, коліс та всіх видимих елементів. Це включає видалення пилу, бруду та залишків мастил. Особливістю Iseki TG27 є те, що дана модель не має повноцінної кабіни, а лише козирок. Тому особливу увагу приділіть місцям біля та за сидінням, де з часом може утворюватися іржа через вплив вологи та бруду. Ці ділянки варто обробити та за потреби нанести новий прошарок фарби. Відсутність слідів іржі значно додасть вартості. Зверніть увагу на панель приладів, їх слід ретельно витерти та перевірити роботу всіх індикаторів. 

  2. Перевірка працездатності всіх вузлів та систем трактора, включаючи двигун, трансмісію, гідравлічну систему та електроніку. Переконайтеся, що всі механізми працюють без перебоїв. Особливо зверніть увагу на роботу рульового управління, гальмівної системи та підйомних механізмів. Якщо котрийсь з них працює зі збоєм, то краще провести ремонт Iseki, запчастини краще обирати оригінальні. Якщо зупинились на деталях з розбірки, то вони мають відповідати належній якості. Наприклад, в інтернет-магазині Агрокейс можна підібрати не тільки розхідні матеріали, а й оригінальні запчастини.

  3. Заміна фільтрів та мастил, особливо масляного, повітряного та паливного. Це обов'язкова процедура, яка забезпечує надійну роботу двигуна та подовжує термін його служби. Не забудьте перевірити рівень та якість рідин у всіх системах трактора і при необхідності оновити їх. Придбати їх та інші оригінальні запчастини на мінітрактор Iseki можна в спеціалізованих магазинах.

  4. Огляд шин на наявність тріщин, пошкоджень або надмірного зношення. Якщо шини в незадовільному стані, замініть їх на нові для кращого зчеплення з поверхнею. 

  5. Діагностика електроніки. Якщо мінітрактор оснащений комп’ютером, проведіть діагностику для виявлення можливих помилок у системі. Виправте всі виявлені проблеми та переконайтеся, що всі датчики та електронні компоненти функціонують правильно.

Використовуйте оригінальні запчастини Iseki для заміни та ремонту. Завдяки проведеним маніпуляціям, мінітрактор не лише збереже працездатність, але й набуде привабливого вигляду, що суттєво підвищить його ринкову цінність. Навіть незначні вкладення в оновлення можуть суттєво підвищити кінцеву вартість техніки, що перевищить витрати на підготовку.

Реклама