Електромеханічні замки — сучасні рішення для сучасних квартир

Безпека помешкання — це те, про що варто думати завжди. А тому необхідно встановлювати й відповідні методи, котрі допоможуть позбутися певних загроз, котрі можуть бути для людей, котрі живуть у помешканні, а також для матеріальних цінностей. Хороший варіант – це встановити броньовані двері, котрі важко фізично зламати. Але це не дасть жодних гарантій, якщо замки в помешканні слабкі. Тому окрім дверей (а вони можуть бути з самого початку міцними та надійними) варто дбати й про замки.

Сьогодні існує багато видів замків. Найпопулярнішими є механічні, вони найпростіші й найдешевші в експлуатації. Але їх також часто зламують, а це варіант не найкращий, хоча й дуже хороший. Найкращим варіантом є електромеханічний замок, котрий має мікропроцесорну систему керування. Такий зламати набагато важче, ніж класичний – той, що на механіці.

Фактори, на які необхідно звертати увагу при виборі сучасних електромеханічних замків

Такий вид механізму запирання є значно більш складним, ніж класичний механічний аналог. Тут поєднані механічні елементи разом із електронними. Принцип роботи простий: звичайний механізм запирання не може рухатися, адже його утримує за допомогою напруги електронна складова замка. При виборі подібних механізмів варто звертати увагу на наступні моменти:

  • Виробник. Це стандартний момент, на який завжди звертають увагу при виборі різноманітних елементів. Чим більш відомий виробник — тим краща якість, але й відповідна ціна. Також варто звертати увагу на відгуки про товар, адже там також є багато важливої інформації.
  • Спосіб установлення механізму. У даному випадку їх два: врізний та накладний, навісних електромеханічних замків не буває. Тут варто зважати на те, які саме двері у власника помешкання — від цього залежить вибір типу механізму запирання.
  • Можливість використання разом із замком певних інших елементів, від котрих залежить керування. Тут мова йде про встановлення відповідного додатку на смартфон чи планшет, панель із кнопками, з якої можна вводити певний код, та інші подібні елементи.
  • Тип приводу. Тут варіанти два: або це електродвигун, або електромагніт. Кожний варіант має свої недоліки та переваги.
  • Наявність резервного живлення. Наразі це питання особливо актуальне в Україні. Кожний електромеханічний замок повинен мати резервне живлення.
  • Можливість відмикання виключно завдяки ключу. Це також важливо при перебоях з електроживленням.

Кожний фактор важливий, і від кожного залежить, наскільки якісно захищатиме замок помешкання. Тому варто обирати обережно та з розумом.

Двері, на які можна встановити подібні механізми запирання

Варіантів є кілька. Основні — такі:

  • Хвіртка. У даному випадку електромеханічний замок — не рідкість.
  • Вхідні двері різноманітних приміщень. Мова йде як про житлові приміщення, так і не про житлові.
  • Ворота. Це також популярний варіант, куди встановлюються електромеханічні замки.
  • Гаражі. Захист машини вимагає певних вкладень, і електромеханічні замки — одні з них.

Є ще кілька варіантів, куди можна встановити подібний механізм запирання.

Реклама