Від чого залежить вартість імпланта зуба: 3 фактори

Важко знайти більш надійну й довговічну стоматологічну інвестицію, ніж імпланти. Вони слугують десятиліттями, сприймаються організмом як природні зубні корені й бережуть здоров’я та красу. Від чого залежить їхня вартість — дізнайтеся просто зараз.

Рано чи пізно один, чи кілька імплантів стануть новими коренями зубів у ротовій порожнині, і врятують не лише посмішку, а й можливість пережовувати їжу, чітко висловлюватись і не втрачати висоту щелепної кістки. Якими вони бувають, і від яких факторів залежить вартість імпланта зуба розповідають фахівці клініки Осадчого.

Удаление верхних ретинированных зубов мудрости

Фактор 1. Вид імпланта зуба

Найчастіше для виготовлення імплантів використовується титан. Він є біоінертним, сприймається організмом як його природня частина і швидко приживляється. Сьогодні найпоширенішими є кілька видів зубних імплантів:

  • Дентальний імплант – аналог зубного кореня, який не потребує обточування сусідніх зубів. Після приживляння він стає повноцінним продовженням щелепної кістки, й може служити пацієнту все життя. Це найпоширеніший і найдоступніший варіант.
  • Внутрішньослизові імпланти нагадують кнопки на одязі. Це своєрідні замки, на які встановлюються знімні та умовно знімні протези.
  • Базальні імпланти мають своєрідну «підставку», яка закріплюється в кістці, та ніжку, на яку встановлюється протез. Робота з такими імплантами потребує значного досвіду та уваги хірурга-стоматолога, зате дозволяє обійтися без остеопластики та синус-ліфтингу при опущенні щелепної кістки. Це більш вартісне й менш розповсюджене рішення.
  • Суперорбітальний імплант прикріплюється збоку під ясна, також не вимагає кісткової пластики та підходить для встановлення знімних і незнімних протезів. Зважаючи на складність операції та використання таких імплантів лише за певними показаннями, вони мають досить високу вартість.
  • Міні-імпланти рішення для тих пацієнтів, чия кісткова тканина не має необхідного об’єму для стандартних імплантів. Вони не вимагають приживлення, швидко встановлюються й мають невисоку вартість.

Фактор 2. Технологія імплантації

Імплант може встановлюватися за однією з методик:

  • Одномоментно коли штучний корінь вживлюється в лунку одразу після видалення зуба, за одну операцію;
  • Одноетапно коли імплант встановлюється після загоєння лунки, й одразу з навантаженням – тобто, з коронкою;
  • Двоетапно це класичний варіант, який займає кілька місяців, зате майже не має протипоказань і є доступним за вартістю.

Про те, яка з технологій підходить індивідуальному пацієнту, може сказати лише стоматолог на прийомі.

66d16cf319d70.webp

Фактор 3. Рівень клініки та фахівця

Ціни мають бути ринковими, чи не так? Тим більше, сьогодні їх досить легко перевірити та порівняти онлайн. Однак, іноді незначне завищення вартості імплантації може бути пов’язане з:

  • чудовою репутацією клініки;
  • досвідом та кваліфікацією фахівця;
  • територіальним місцезнаходженням стоматології.

Не менш важливими є й рівень складності роботи, кількість встановлюваних імплантів та стан щелепної кістки. Все це визначає кінцеву вартість лікування.

Щоб бути впевненими не лише в процесі, а й у результаті, а також в обґрунтованості ціни на імплант зуба звертайтеся до стоматологічної клініки Осадчого, та отримуйте все й одразу.

Реклама