Морські контейнери

Призначення контейнера – вантажоперевезення. Це великогабаритна тара з різною вантажністю. Транспортування здійснюється кількома видами транспорту: залізничного, повітряного, морського чи автомобільного.

Крім того, морські контейнери використовують також для тимчасового збереження матеріальних цінностей. Зварна конструкція і надійна запірна система - гарантія збереження товарів або матеріалів, що перевозяться. А різноманітні системи кріплення та розподілу упаковок чи палет забезпечують їм нерухомість. При цьому конструкції кожної моделі передбачені рими або фітинги для зчеплення їх між собою і з рухомим складом.

Типи контейнерів

В асортиментному ряду — контейнери, розроблені для перевезення велико- та малогабаритних предметів різного призначення.

Це можуть бути:

  • пакування товарів, готових до реалізації;
  • виробниче, армійське, медичне чи лабораторне обладнання;
  • побутова техніка — промислова або для приватного використання;
  • будматеріали чи сировина для різних виробництв;
  • речовини — сипкі, газоподібні, рідкі.

Види морських контейнерів підбираються залежно від характеристик та загальної ваги вантажу. А інтермедіальність металевої тари дозволяє використовувати кілька варіантів транспорту в рамках одного проєкту. Змішані перевезення здійснюються під адмініструванням єдиного центру.

У системі ISO блок контейнери класифікуються за такими параметрами: вагою, обсягом, конструкцією, особливостями експлуатації та специфікою предметів, що перевозяться.

Закриті

Класичний формат блок-контейнера – закритий. Його обсяг не повинен (і не може) перевищувати місткість тари.

Існує кілька схем розподілу палет. Кожна з них має на меті використовувати металевий бокс з максимальною ефективністю. При цьому щільно встановлені піддони додатково фіксуються, щоб уникнути трясіння та тертя.

Закрита морська або залізнична тара. Ділиться на герметичні та негерметичні варіанти.

Відкриті

З будівлі корпусу, у системі класифікації велике місце відводиться відкритим моделям.

Їх використовують при перевезенні великогабаритного обладнання, продуктів металопрокату, нерозбірних меблів чи інших предметів великого обсягу. Тобто всередину міститься вантаж, який через нестандартні параметри не може перевозитися в закритому контейнері.

Вантажно-розвантажувальні роботи виконуються за допомогою звичайної вантажозахоплювальної техніки. Процедура виконується через торцеві двері чи зверху. Плюс такого способу полягає у мінімізації механічних пошкоджень.

Реклама