В Україні може з’явитися «Віртуальна школа» для дітей

В рамках нещодавно анонсованого всеукраїнського проекту «Віртуальна школа» передбачається створити серію коротких україномовних відеороликів для дітей, складених за програмою початкової школи.
«Віртуальної школою» зможуть користуватися, в тому числі, і діти, які змушені здобувати освіту на тимчасово

Автори проекту зазначають, що в мережі практично повністю відсутні відеоуроки українською мовою. Саме цю порожнечу і намагаються заповнити волонтери. До розробки уроків передбачається залучати українських педагогів – під егідою освітнього проекту Magneticone.

Розроблені відеоуроки дозволять дітям краще засвоювати навчальні матеріали шкільної програми. Батьки зможуть стимулювати процес навчання своїх дітей, показуючи їм ролики, а учителі – використовувати відеоуроки як додатковий матеріал.

Переглядати ролики, щоб вникнути в усі нюанси досліджуваного матеріалу, учні зможуть самостійно і необмежену кількість разів.

«Віртуальною школою» зможуть користуватися, в тому числі, і діти, які змушені здобувати освіту на тимчасово окупованих територіях. Всі відеоуроки будуть поширюватися абсолютно безкоштовно. Ініціатива, звичайно ж, заслуговує всебічного схвалення. Думається і самим дітям така форма сподобається, і якщо, наприклад, хтось не любить читати вірші, то в рамках відоуроку по вивченню літератури, їх можна буде послухати.

Кожен ролик не більше 8 хвилин коротко розкриває певну тему зі шкільної програми. Автори проекту вже створили на YouTube канал «Віртуальна школа» на якому розміщені перші 16 навчальних відеоуроків. До 1 вересня 2015 року передбачається створити ще 70 нових роликів. В цілому автори проекту збираються випустити 300 відеоуроків.

Краудфандингова кампанія триватиме ще 65 днів. З необхідних 34 тис. грн на момент написання матеріалу зібрано трохи більше 15 тис. грн.

XI Выставка феодосийских художников, открывшаяся 23 декабря 2012 года в Музее Александра Грина, традиционно представляет итоги творческих достижений за прошедший год.


До речі, з 15 липня по 30 вересня компанія Google проведе курс для вчителів з обчислювального мислення. До участі запрошуються вчителі будь-яких предметів, і ніяких спеціальних знань в галузі інформатики не потрібно. Сформулювати проблему, розкласти її на більш дрібні задачі і визначити варіанти рішень — вміння, необхідне в будь-якій науковій сфері. Обчислювальне мислення дозволяє вирішувати найскладніші задачі і робить навчання більш ефективним.

Під час навчання слухачі отримають доступ до текстових та відеоматеріалів, зможуть спілкуватися з експертами та іншими студентами курсу. Наприкінці курсу, в рамках практичної роботи, вчителям належить розробити проекти застосування обчислювального мислення у своїх дисциплінах і скласти план його впровадження в навчальний процес.

Навчання відбуватиметься англійською мовою. При успішному проходженні теоретичної частини та фінального проекту можна отримати сертифікат.