Nike скоро представить кросівки, що самі зашнуровуються

Чудо-кросівки Nike Air Mag, які носив Марті Макфлай з популярної фантастичної кінотрилогії «Назад в майбутнє», набули реальних обрисів в 2011 році, коли компанія Nike продала з аукціону 1500 пар такого взуття, і більшу частину коштів перевела на рахунки благодійного фонду Michael J. Fox Foundation.

Ті кросівки оснащувалися LED-панеллю, електролюмінесцентним логотипом Nike і батареєю, яка гарантовано підтримувала випромінювання світла на протязі шести годин. Була лише одна проблема — кросівки Nike 2011 року, хоча і були майже точною копією показаних в кіно, не вміли самостійно автоматично зашнуровуватися.

На щастя для шанувальників «Назад в майбутнє», справжні самозашнуровуючі кросівки все ж з’являться до кінця 2015 року (саме цього року відбуваються події фільму). Принаймні, наприкінці минулого року провідний дизайнер Nike Тінкер Хетфілд (Tinker Hatfield) підтвердив, що це відбудеться найближчим часом. «Чи побачимо ми взуття, що самостійно зашнуровується в 2015 році? Про це я можу з упевненістю сказати: так!», — заявив він під час відвідування магазину Jordan Brand’s Flight Lab.

У відділі інновацій Nike заявили, що технологія, яка дасть взуттю можливість самостійно зашнуровуватись, була запатентована компанією ще в позаминулому році. Виявилось, що працює вона досить просто — в підошву черевика поміщається невеликий датчик, який просто вимірює вагу людини. Тим самим, коли людина одягає взуття, все, що їй залишається зробити, щоб черевики зашнуровались самі собою — це просто наступити на землю. А далі спрацьовує механізм, що стягує шнурки. Ще одне натискання спеціальним чином призведе до моментального розшнуровування. Кнопка буде влаштована таким чином, щоб уникнути випадкового натиснення на неї (можливо вона буде сенсорна, іншого способу складно придумати). Для любителів «похизуватися» є ще одна хороша новина — супер-кросівки будуть мати яскраву оригінальну підсвітку, ще крутішу ніж у фільмі!
Представник компанії, на жаль, поки що не назвав ні точну дату виходу супер-взуття, ні хоча б приблизну його вартість, однак, враховуючи що головний герой кінотрилогії Роберта Земикиса за сюжетом одягав свої кросівки в 2015 році — довго нам чекати не доведеться (максимум — до кінця року).

Ідеальний комфорт, надійність, довговічність, вишуканий стиль – ось як найкраще можна охарактеризувати асортимент сітки магазинів INTERTOP.  Саме тут ви знайдете чоловіче, жіноче і дитяче взуття відомих світових брендів на любий смак і по доступній вартості.