Кім Ен Ун — найрозумніша у світі людина

Я не просто так написав «найрозумніша людина у світі», його так назвали представники Книги рекордів Гіннесса, оцінивши рівень його IQ як найвищий у світі (210 пунктів). Особливий фізіологічний розвиток і геніальність Кім Ун Ена проявилася ще в ранньому віці: він почав ходити на 80 день після народження, а до 100 днів у нього вже було 19 зубів; він заговорив у віці 4 місяців, до шести вже вільно розмовляв по-корейськи, а до двох років міг читати по-корейськи, по-японськи, по-англійськи і по-німецьки.

З раннього дитинства він писав вірші корейською і китайською мовами, і навіть опублікував дві книжки з віршами та есе, а також малював дивовижні для свого віку картини. З трьох до шести років він був запрошеним студентом з фізики в університеті Ханян.

У чотири роки він виступав на японському телебаченні, вирішуючи в студії приклади з вищої математики. А в 8 років був запрошений NASA для проходження навчання в Колорадському державному університеті, де отримав ступінь доктора наук по фізиці у віці 15 років! Це вам не просто на matemonline.com замовити курсову роботу з програмування, і отримати хорошу за неї оцінку, тут треба бути дійсно генієм світового масштабу.

А далі з нашим вундеркіндом почали відбуватись дивні нелогічні речі. В 1978р. він здивував усіх, повернувшись на батьківщину і переключившись з фізики на цивільну інженерію, щоб після навчання працювати у звичайному відділі планування у звичайній невеликій місцевій корпорації, отримуючи за свою працю звичайну середньостатистичну зарплатню.

Ясна річ, що після такого всі заговорили, що «геній видихся», але сам Кім Ен Ун називає своє подальше життя щасливим і задоволений тим, як вона склалася. «Люди чекали, що я стану високопоставленим чиновником в уряді, очолю велику корпорацію, або стану Нобелівським лауреатом, але, по-моєму, ніхто не має права називати моє життя провальним, тільки тому що я вибрав інший шлях», — сказав він в інтерв’ю «Корейському Геральду» в 2010р.

10 років, проведені в NASA, він називає самотніми роками: «У той час я жив як робот: вставав, вирішував дані мені рівняння, їв, лягав спати і все по новій. Я не знав, що саме я роблю, мені було самотньо і у мене не було друзів».

Повернення до Кореї не пройшло гладко: «Я втомився бути в центрі уваги. Відчував себе мавпочкою в зоопарку», до того ж, щоб отримати роботу в Кореї йому були потрібні шкільні дипломи, яких офіційно у нього не було. За два роки він здав всі іспити, але після вирішив піти в університет, щоб стати звичайним студентом, як всі хлопці його віку.

Чесно кажучи, мені завидно. За одне життя він прожив два — маленького генія, який до того часу, коли люди тільки закінчують школу, вже встиг попрацювати на NASA, і життя звичайної людини з усіма її радощами, так що я повністю вірю йому, коли пан Кім каже, що щасливий.

Медицинский справочник онлайн. Медицинский справочник содержит более 70 тысяч терминов. Можно скачать бесплатную оффлайн версию справочника.