Solar Paper: універсальна «сонячна» зарядна станція

На популярному сервісі колективного фінансування Kickstarter успішно завершується збір коштів на «сонячний» зарядний пристрій Yolk Solar Paper — найтонший у світі зарядний пристрій. За п'ять днів до закінчення кампанії зібрано $873 000 замість необхідних $50 000.

Портативні системи для зарядки мобільних пристроїв, з використанням сонячних панелей, не є чимось новим. Моделей такого роду пристроїв багато, і тільки деякі системи можна назвати практичними. Деякі «сонячні» зарядки невеликого розміру, але заряджають мобільний пристрій повільно. Інші — більше за розміром, і в результаті не дуже зручні в дорозі.

Solar Paper — нова «сонячна» зарядна станція, яка водночас і практична, і ефективна в роботі. Solar Paper здатна зарядити акумулятор сучасного смартфона (того ж iPhone 6) усього за 2.5 години. При цьому сонячні панелі дуже легкі, а сторони панелі обладнані магнітними кліпсами, що дозволяє прикріпити панель до будь-якої металевої поверхні.

Система Solar Paper — модульна, так що можливості базового 5 Вт модуля можна розширювати, додаючи нові модулі.


Розробники використовували останні напрацювання у сфері створення сонячних панелей, що дозволило зробити Solar Paper максимально ефективними. На вибір пропонуються комплекти потужністю в 5, 7,5 і 10 Вт, які складаються з 2, 3 або 4 панелей відповідно. Як і говорилося, 5 Вт базовий модуль може зарядити iPhone 6 всього за 2,5 години. Це можна порівняти з тривалістю зарядки від звичайного зарядного пристрою.

Панелі можна розташувати на горизонтальній поверхні (стільниці) поруч з собою, так і розмістити на рюкзаку.

Заряджати можна пристрої будь-якого типу — від рації і фотоапарата до планшета і акумуляторного ліхтарика. У складеному стані розмір панелі становить усього 9*19*1,1 см. Вага — 120 грамів. Якщо порівнювати системи аналогічної потужності, то Solar Paper, в середньому, на 85% менше конкурентів і на 75% легше. Товщина панельки становить 1,1 см.

Корпус панелі водонепроникний, так що про збереження девайса можна не турбуватися — в саму вологу/дощову погоду все буде добре. Бічні частини панелей забезпечені магнітними кліпсами, які дозволяють додавати додаткові панельки, збільшуючи продуктивність зарядного пристрою. Попереднє замовлення можна оформити на сторінці Kickstarter, де розміщується кампанія по збору коштів на девайс.


Про найцікавіші розробки у сфері високих технологій, тенденції у розвитку ІТ читайте на igate.com.ua