8 подкастів для тих, хто вивчає англійську мову

Вивчення англійської важливо не тільки для підприємців і програмних розробників. І хоча кажуть, що зараз актуальніше вчити китайську, ми вирішили не ставити кардинальних експериментів і трохи підтягнути знання в тій мові, якою і так володіємо. Впевнені, що добірка цих 8 подкастів (у даному випадку подкастом називають аудіо, або відео файли, така собі розповідь, лекція, сценка) допоможе вам удосконалювати мовні знання і досить вільно спілкуватися «in English».

1. The We Speak English
bbc.co.uk/programmes/p02pc9zn/episodes/downloads (тут і далі адреси відповідних подкастів)

Класичний мовний подкаст від BBC (British Broadcasting Corporation). В центрі кожного випуску — невелика історія у вигляді діалогів. Подкаст оновлюється щотижня, випуски з частинами довжиною по кілька хвилин і поясненнями. Вимова спеціально сповільнена, щоб можна було правильно вивчити, як звучать ті чи інші слова та словосполучення.


2. Podcasts in English
podcastsinenglish.com/index.shtml

Розмовний подкаст для новачків, а також для тих, у кого рівень володіння англійською мовою вище середнього. Є різні тематичні добірки випусків. На додаток до аудіодорожці є текстові розшифровки, завдання для домашньої роботи і словник.

 

3. Listen to English
listen-to-english.com

Один з найбільш популярних підкастів, хто вивчає англійську. В основу покладені побутові ситуації і сценки. Чітка вимова і порівняльна простота діалогів підійдуть тим, хто тільки починає вивчати іноземну мову. Голосова доріжка доповнюється текстом і підбіркою нових слів для вивчення.


4. English Class 101
englishclass101.com

Серія подкастів з диференційованим рівнем складності: від новачків до тих, у кого вже хороша мовна база. Крім лексики, можна розширити знання про культуру та суспільство. Також є вправи на граматику і помилки.

 

5. Elementary Podcasts від British Counci  
learnenglish.britishcouncil.org/en/elementary-podcasts

Один з найбільш популярних підкастів від Британської ради, випуски досить довгі — близько 25 хвилин. Обігруються життєві ситуації, різні теми суспільного життя. Досить жива мова, порівняно доступна лексика та максимальна наближеність до реальної манері спілкування носіїв англійської мови + безліч допоміжних матеріалів роблять цей подкаст хорошим вибором.

 

6. Splendid Speaking  
splendidspeaking.podomatic.com/

Для тих, хто хоче поліпшити вимову і при цьому вже в достатній мірі володіє англійською. Є інтерв’ю та спілкування з тими, хто не володіє англійською з народження, що допомагає оцінити манеру вимови і порівняти свої успіхи з тими, хто так само не говорив по-англійськи раніше, як ви.


7. Better at English
betteratenglish.com

Підійде для тих, кого цікавить вимова і манера носіїв мови. Містить набір ідіом і найбільш загальних виразів та словосполучень для діалогів у повсякденному житті. Крім звукової доріжки є і розшифровка кожного випуску у текстовому форматі.


8. Voice of America Learning English
learningenglish.voanews.com/programindex.html

Серія подкастів від новинного ресурсу Voice of America. Крім програми новин є серія документальних випусків, історія про життя Америки і про культуру США, а також вивчення типових мовних ідіом. Підійде тим, хто вивчає англійську для переїзду або роботи в США.


Що таке тест ielts, які він переваги дає тим, хто бажає навчатись в англомовних ВУЗах, чи отримати кваліфіковану роботу за кордоном дізнайтесь тут tower.ua, а пройти відповідну підготовку пропонує мовний центр  TOWER у Києві.