“Вишивані” меблі від Ярослава Галана

Київський дизайнер Ярослав Галант переосмислив українські традиції – він прикрасив вишивкою... кам'яні меблі! Для цього дизайнер використав новітні технології і старовинні національні мотиви.

Ярослав Галант, засновник і головний дизайнер бренду Shimma, пропонує шанувальникам української культури новий погляд на національні традиції. Він прикрасив цієї вишивкою меблі, зроблені з каменю. Колекція отримала назву «Візерунки».

Широкий вибір якісних меблів на різний смак пропонує гіпермаркет «СоюзМебель™». Тут  souzmebel.com.ua ви зможете оцінити асортимент, а також замовити меблі для дому і офісу.

Для створення меблевої колекції, Ярослав Галант використовував штучні камені, які виробляє компанія DuPont. За словами дизайнера, цей матеріал не тільки надзвичайно міцний, але ще і дуже пластичний – нагріваючи його до певної температури, можна отримати практично будь-яку форму.

Але при створенні цих оригінальних меблів, дизайнер зробив ставку не на хитромудрі форми, а на незвичайне декорування. Масивні меблі прикрашена вишивкою з ниток. Для цього в камені робили отвори, в які, власне, і просували нитки.



У колекцію увійшли крісла, обідній стіл і журнальні столики, ліжка, пуфи, тумбочки, шафа, ширма, люстр та бра, вішак, підставка під техніку, дзеркала, лавки, дзеркала настінні панелі, а також сантехніка – умивальник і ванна.
На створення такої обширної колекції пішло близько 3 місяців. Так, наприклад, щоб «вишити» одне крісло необхідно приблизно десять днів. Всі меблі виконано в трьох основних кольорах – білому, червоному і чорному. Тобто, кольори повністю відповідають кольорам традиційної української вишивки. На білому тлі красуються орнаменти чорного і червоного кольорів.


 

Меблі, декорована вишивкою – універсальні. За словами Ярослава Галанта, її можна використовувати не тільки для оформлення будинку або офісу, але і як садові меблі. Через міцність матеріалу, їм не страшні перепади температури і несприятливий вплив атмосферних явищ. Варто зазначити, що меблі досить важкі. Крісло, наприклад, важить близько 40 кг