Букет нареченої з дорогоцінних каменів — головна родзинка на весіллі султана Брунею

Скільки коштує найдорожче весілля в світі? Сума витрачена на торжество може бути різною. Хтось може вкластися і в тисячу доларів, а от кому буде мало і сотень тисяч доларів. 65-річний султан Брунею Хассанал Болкіах цьогорічною весною одружив свого молодшого сина, 31-річного принца Абдулу Маліка. Церемонія, яка по-справжньому здивувала західну пресу розмахом і багатством, тривала в столиці королівства майже два тижні.

Султан Хассанал Болкіах, статки якого журнал Forbes оцінив в $37,9 млрд — один з найбагатших людей в світі. Він не звик економити і все робить з східним розмахом: якщо автопарк, то на 6000 машин (багато з них зроблені спеціально для високої особи в єдиному екземплярі), якщо резиденція, то площею понад 200 000 кв. м, якщо весілля сина, то така, щоб всі голлівудські зірки прикусили губи від заздрості. Загалом, наслідний правитель Брунею знається на розкоші.

31-річний принц обрав за дружину 22-річну Даянгку Раабиатуль Адавия Пенгиран Хаджі Болкия, яка раніше працювала системним аналітиком в одній з компаній. Весілля королівської пари тривало майже два тижні, і завершилось 16 квітня 2015 року масовою подячною молитвою. А саме торжество відбувалося в шикарній резиденції султана, де з цієї нагоди зібралося 5 000 гостей — іноземні дипломати, родичі і друзі монаршої сім’ї, а також місцеві знаменитості.

Виблискувала майбутня принцеса в перший день торжества в буквальному сенсі з голови до ніг — тільки її туфлі Christian Louboutin, інкрустовані кристалами Swarovski, коштували понад 3,5 тисячі доларів, не кажучи вже про кутюрні наряди, які східна красуня міняла, як і годиться, кожен день. І навіть букет нареченої складався не з квітів, а з дорогоцінних каменів. А достойно прикрасити всю цю розкіш зможуть чудові жіночі сумочки, представлені  в інтернет-магазині welassie.com.

От тільки скільки коштувало це весілля, інформації нема, хоча ходять чутки, що на сьогоднішній день воно у десятці найдорожчих весільних церемоній.


Відомо що це найдорожче в світі весілля коштувало 60–80 мільйонів доларів. Дочка сталевого магната з Індії Лакшмі Міттала, Ваніша вийшла заміж за банкіра Аміта Бшати. Це  найдорожче весілля світу проходило в старовинному замку недалеко від Парижа. Кілька наступних днів свято проходило в спеціально орендованому парку Тюїльрі в Луврі.

На весілля замовляли шампанське на суму 1,5 мільйона доларів. Під час торжеств на столах було більше шести тисяч страв. Спеціальне меню для гостей-вегетаріанців на весілля літаком доставляли з Індії.

На цій події виступала співачка Кайлі Міноуг. А голлівудські актори в подарунок зняли цілий фільм про молодят.