Літаючий автомобіль — вже не фантастика!

Ще одна наукова фантастика втілилася в реальність! Массачусетська компанія Terrafugia створила перший у світі літаючий автомобіль Terrafugia Transition. Винахід являє собою двомісну машину, що здатна при натисканні однієї кнопки за 30 секунд трансформуватися в повноцінний літак, всього лише розправивши крила.

Національне управління безпеки руху на трасах США ліцензувала винахід і дозволило експлуатувати літак на дорогах загального користування. Позиціонуючи виріб, як «літак з можливістю пересування по шосе» керівництво Terrafugia Transition запевняє про світле майбутнє такого транспорту. А от Федеральне управління цивільної авіації класифікувало машину, як легкий спортивний літак, на управління якого вимагається сертифікат спортивного пілота.

Технічні характеристики літаючого автомобіля виглядають наступним чином: максимальна швидкість 185 км/ч, крейсерська швидкість, при якій йде найменша витрата палива, становить 160 км/год при витраті палива — 19 літрів в годину. Об’єм паливного бака становить 87 літрів. Заправляється апарат звичайним неетилованим бензином, що можна придбати на будь заправній станції.

Чудо-машина здатна піднятися на висоту 1,500 метрів. Максимальна швидкість машини на дорозі — 105 км/год, крейсерська — 82 км/год з витратою палива — 6,7 літрів на 100 км. При таких умовах автомобіль з повним баком здатний проїхати 1,296 кілометрів. Для зльоту і посадки Terrafugia Transition потрібна злітна смуга не менш 518 метрів в довжину.

З метою безпеки на автомобіль встановлено ударостійке полікарбонатне скло, що здатне витримати зіткнення з птахом в повітрі і не розбитися. Також на автомобіль поставлені спеціальні колеса з особливою конструкцією, що придатні для експлуатації на високих швидкостях.

Вартість літаючого автомобіля в залежності від комплектації становить від 270 до 300 тисяч доларів. Втім усім бажаючим придбати цей автолітак Terrafugia попередила, що для його експлаутації прийдеться пройти відповідне навчання,  у тому числі 20 годин навчальних польотів, а по завершенню отримати відповідну ліценію зразка Pilot Sport. 

Компанія вже давно обіцяла випустити цю машину, допущену як для руху по дорогах загального користування, так і для польотів, перша версія була продемонстрована ще в 2009 році.  Винахідники Terrafugia Transition обіцяють запустити вдосконалену модель літаючого автомобіля в серійне виробництво вже наприкінці поточного 2015 року. Буде затія мати комерційний успіх - питання часу.


Компанія Milano Ukraine пропонує купити полный комплект гбо 4 по найкращій ціні на milano-ua.com для вашого автомобіля.