Розумна сковорідка Pantelligent навчить вас куховарити

В останні роки стрімко набираються «розуму» різні речі. Вдома нас оточують розумні холодильники, розумні мікрохвильовки, розумні замки, розумні розетки, розумні лампочки, розумні термостати. Чи варто дивуватися появі сковороди, яка готує все сама (ну майже). Називається новий помічник по кухні просто — Pantelligent.

Конструкція сковорідок не змінювалася тисячоліттями, але команда інженерів з міста Маунтін-В’ю вирішила виправити це непорозуміння. Механізм роботи досить простий: всередині гаджета встановлений температурний сенсор, який синхронізується з мобільним додатком (наразі є версія тільки для iPhone). Далі починається найцікавіше: програма підказує, що робити, щоб їжа вийшла максимально смачною і корисною для здоров”я.

Жодних переварених недоварених страв, ніякої підгорілої їжі: розумна сковорода вчасно повідомить про правильну температуру, необхідність помішування, тощо. Розробники девайса називають Pantelligent «робочою конячкою для кухні». Цей пристрій може готувати все те ж саме, що і звичайна сковорода, але з разу в раз результат буде більш досконалим.

В додаток інтегровані рецепти популярних страв: за допомогою Pantelligent можна відразу ж приготувати бездоганний грибний різотто, пасту карбонара, бефстроганов і багато іншого. База рецептів постійно поповнюється, і на даний момент вже понад 50 страв. До сковороди додається покрокова інструкція приготування страв. Для початку потрібно відкрити програму, потім вибрати вподобана картинку (вся їжа виглядає максимально апетитно), натиснути на «Пуск» і слідувати порадам програми.

Робочий екран складається з декількох частин: додаток повідомить, наскільки гарячою повинна бути сковорода (червона лінія дійде до зеленої області), коли необхідно додати інші інгредієнти і в який час страва буде готовою.

Підключення сковороди до смартфону здійснюється через протокол Bluetooth LE. Спочатку інформація про температуру надходить з поверхні Pantelligent на ручку, а потім дані передаються на iPhone. Функціональність програми не обмежена стандартними рецептами: якщо ви захочете приготувати страву не з вбудованого каталогу, вам все одно будуть доступні відомості про температуру. Крім того, програма містить спеціальний розділ, куди можна заносити власні рецепти в самому детальному вигляді.

Творці перераховують десять важливих переваг, але ключових серед них три: однакові на смак страви (більше не потрібно підбирати час і температуру готування), голосова допомога додатка (її порівнюють з підказками GPS-навігатора) і можливість відійти в кімнату займатися своїми справами — Bluetooth-з’єднання буде активним на дистанції 15 метрів.

А поки ця розумна сковорідка добереться до наших прилавків, тут http://www.posudmeister.ua/catalogue/11.html ви хоч зараз зможете придбати чудовий функціональний посуд по найкращій в Україні ціні. PosudMeister - все найкраще для Вашої кухні!