Життя за склом у домі-акваріумі House NA

Хтось створює унікальні дизайни для фанатів, а хтось практикується на більш великих проектах. Так, наприклад, мабуть, одне із самих неймовірних і спірних архітектурних рішень останніх років, ― прозорий будинок House NA, створений під егідою проектно-дизайнерського бюро Sou Fujimoto Architects. Будинок має схожість з акваріумом, мешканці якого живуть у всіх на виду.

Ніякого особистого життя, як говориться! Однак справедливості заради зазначимо, що ініціатором ідеї на цей раз виступило як раз не архітектурне бюро. Цього разу, як і в більшості нестандартних випадків, генератором задуму став Замовник, з фантазією і товстим гаманцем.

Замовила будинок-акваріум бездітна пара з дивною мрією ― жити на очах у всіх. І, здається, результатом роботи вони залишились задоволені!



Саме такі ось замовники з необмеженими фінансовими можливостями і є причиною появи на нашій планеті будівель сумнівної придатності, як, наприклад, єгипетські піраміди. Дивно, але, знову ж таки, в ім’я справедливості не можна не відзначити той факт, що будівлі, які одного разу нібито “опозорили” націю і понівечили ландшафт стають місцями, куди стікаються зі всього світу паломники, де з часом влаштовуються екскурсії. Словом, через роки і століття такі от безглузді з архітектурної точки зору об’єкти починають приносити дохід державі, та ще й який!

Те ж стосується і скляного будинку, побудованого в Японії. Зовні споруда нагадує пірамідку з прозорих кубиків, хаотично покладених один на одного. Кріпляться кубики один до одного металевим каркасом. Люди, які проживають в будинку, лазять по цим каркасам, немов мавпочки. На вікнах є знову ж таки повітряні прозорі штори, які можна опускати на вікна, що зазвичай мешканці і роблять з настанням вечора.

Будинок викликає повну асоціацію з рибками в акваріумі. З боку спостерігати дуже навіть цікаво. А от як воно відчувати себе акваріумною рибкою 24 години на добу? Про це потрібно запитати людей, що проживають в незвичайному скляному будинку.



Ідея цікава і незвичайна. Підійде людям, які мають гроші для вкладення їх у бізнес і нереалізований творчий потенціал. Замовників, готових платити за реалізацію їх божевільних ідей, вистачає, головне ― зробити вдалу рекламну кампанію, а там вже справа техніки. Чим цікавіше і абсурдніше ідея, тим дорожче буде обходитися проект і тим голосніше буде реклама для компанії.

Лучшие цены на недвижимость в Киеве, а также широкий выбор жилья на любой вкус и финансовые возможности предлагает ЖК “Чайка”.