Феномен норвезького “Повільного телебачення”

У сучасному світі термінових новин глядачів постійно закидають інформацією, практично не залишаючи їм ніякої можливості розслабитися. Норвезькі журналісти вирішили змінити цю ситуацію і запустили проект під назвою «Повільне телебачення», яке вже користується в країні величезним успіхом.

Це виглядає, як звичайне кулінарне шоу: тут і кухар, і кухня, і, звичайно ж, журі. Але от тільки тривати ця програма може не 40 хвилин, а цілих шість годин.
На думку продюсера «повільного ТБ» Рут Хелен Гйаверт, в наші дні все відбувається дуже швидко, нам цілодобово показують рекламу та мерехтливі картинки. Однак повинна бути можливість відпочивати від всього цього, подивитися щось в реальному часі, - вважає Гйаверт.

Slow TV, або «Повільне телебачення», - скандинавський феномен, завойовує все більше телеглядачів по всій Норвегії. «Це не тільки про приготування їжі, показувати можуть і поїзд, корабель», - ділиться своїми враженнями одна із телеглядачок. Їй особливо подобається спостерігати на Slow TV за природою, адже сама дівчина живе в місті. Багатоденні прямі трансляції з поромів, що йдуть уздовж узбережжя, прямі ефіри... каміна, в’язання і безліч інших понижуючих адреналін тем.

Норвезьке «Повільне телебачення» зародилося на центральному вокзалі столиці. Тоді вперше камеру встановили на поїзд, який прямував з Осло в місто Берген, і вся семигодинна подорож транслювалося в прямому ефірі. Популярність шоу перевищила всі очікування, так як в той чи інший момент ефір дивилися більше мільйона глядачів.

І хоча перші програми показувало «Громадське телебачення Норвегії», де немає реклами, багато продюсерів досить швидко усвідомили колосальний економічний потенціал нового жанру.
«Там дуже багато можливостей для рекламодавців, - пояснив журналіст Те Кристианен. - Скоро навколо «Повільного телебачення» почнуть обертатися дуже великі гроші. Головне - підібрати правильну концепцію».

З моменту своєї появи в 2009 році розслаблюючі передачі «Повільного телебачення» відкрили в мільйонах норвезьких будинків електронні вікна в більш спокійний світ. Бути може, цей жанр скоро дійде і до інших частин Європи.

Для тех, кто любит смотреть дом 2 смотреть онлайн, ести приятные новости. Самое продолжительное реалити-шоу продолжает набирать обороты! Вашему вниманию  дом 2 свежие серии, новые, еще более захватывающие истории, интриги, страсти, откровения.