Samsung презентувала перші дзеркальні і прозорі OLED-панелі

Samsung Display в рамках заходу Retail Asia Expo-2015, що проводився в Гонконзі представила два нових OLED-дисплея з незвичайними властивостями — один з них прозорий, другий дзеркальний. Обидва дисплея є першими у своєму роді, виконаними за технологією OLED, підкреслили в компанії. Нові вироби значно перевершують аналогічні розробки на базі РК-технології в плані оптичних і технічних характеристик.

Обидва дисплеї призначені в першу чергу для комерційного ринку. Дзеркальний дисплей може бути корисний, наприклад, в примірочних магазинів одягу, розповіли у Samsung.

Порівняно з існуючими дзеркальними РК-дисплеями нова OLED-панель Samsung має на 50% більш високий коефіцієнт відображення, ширший колірний діапазон (100-відсоткове охоплення NTSC проти 70%), більш високий контраст (понад 100000:1 проти 4000:1) і менший час реакції (1 мс проти 8 мс).

Всі ці властивості дозволяють виводити більш чітке і насичене зображення. Крім того, OLED-дисплей не вимагає наявності зовнішнього світла для того, щоб інформація на ньому було добре видно, на відміну від аналогічних РК-панелей, відзначили в компанії. Діагональ і дозвіл екрана виробник не уточнив.

Прозорий дисплей, в свою чергу, може знайти застосування в автосалонах, інформаційних стендах у гіпермаркетах, в установах охорони здоров’я, готелях і громадському транспорті, вважають в компанії.



У порівнянні з існуючими аналогами на базі РК-технології прозорий OLED-дисплей Samsung має в 4,5 рази більш високу проникність (45% проти 10%). Він також охоплює весь колірний діапазон NTSC (проти приблизно 70% у прозорих РК-дисплеїв), пропонує більш високу чіткість зображення і більш широкий кут огляду. Дозвіл дзеркального OLED-дисплея становить 1920 x 1080 пікселів. Про діагональ панелі наразі інформації нема.

Нові дисплеї Samsung планує поставляти з інтегрованою системою Intel RealSense. Вона представляє собою аналог Microsoft KInect, дозволяє управляти мультимедійною системою з допомогою просторових жестів.

Компания Infomir предлагает комплекс качественных видео-услуг на базе IP-сетей. Благодаря уникальной программе Middleware Stalker вы получите доступ к лучшему видео контенту