Житловий комплекс Хабітат-67: погляд у майбутнє з минулого

Житловий комплекс Хабітат-67 (Habitat-67) - це унікальний проект майбутнього житла, що втілився в життя у далекому 1967 році, але і в наші дні він виглядає дуже сучасним і незвичайним. Можна тільки дивуватися, як далеко в майбутнє дивилися архітектори, які розробили його!

Назва житлового комплексу «Хабітат-67» перекладається як «Середовище проживання», і дійсно квартири були розроблені так, щоб на невеликій території розмістити якомога більше корисного простору, в якому було б комфортно жити.

Квартири являють собою залізобетонні блоки, поставлені один на одного на перший погляд в хаотичному порядку, так ніби цей будинок побудувала дитина з кубиків. Насправді це було зроблено спеціально, так як таке розташування дозволяє приєднати до житлового простору ще і сад, який знаходиться на даху сусіда знизу. А також завдяки такому розташуванню в квартири потрапляє більше сонячного світла.



Ця незвичайна споруда була спроектована канадсько-ізраїльським архітектором Моше Сафді (Moshe Safdie) і зведена на березі річки Святого Лаврентія в Монреалі (Канада) на міжнародній виставці Експо-67, яка пройшла в 1967 році. Хабітат-67 став головним відкриттям виставки, і навіть був резиденцією для почесних гостей. Цей дивовижний житловий комплекс був високо оцінений, так як змусив багатьох по-іншому поглянути на питання багатоквартирного житла.

Житловий комплекс являє собою модулі, їх налічується 346 штук, з’єднані між собою поперечними тягами і зварними швами, і в них розташувалося 146 затишних квартир. Ці блоки були виготовлені заздалегідь і збиралися вже на місці.

Передбачалося спочатку побудувати житловий комплекс, який став би доступним для пересічних городян, так як на невеликій території повинно було розміститися якомога більше людей, а також який крім квартирного житла поєднував у собі і переваги приватного будинку: це прилеглі до житла території з садами, палісадниками, двориками.

Але в підсумку комплекс вийшов настільки вдалим і популярним, що ціна на квартири в ньому виросла в багато разів, і тепер це житло стало доступним тільки для багатих людей.



Компанія виконує любої складності бетонні роботи, пов’язані з руйнуванням старих будівель, конструкцій, і інших габаритних об’єктів з застосуванням сучасної техніки і технології. Гарантуємо якість і безпеку виконання робіт, чітке дотримання термінів заказів, доступні тарифи.