В ОАЕ створили “машину-робокопа” з інноваційною системою стеження

Поліція Абу-Дабі представила свою останню розробку – гіперкар вартістю 3,4 млн доларів США з унікальною високотехнологічною системою стеження. Авто розганяється до 100 км всього за 3 секунди і може досягти 400 км/ч. І на такій швидкості він може розпізнавати номер іншої машини і навіть обличчя водія!

Це, звичайно, далеко не звичайний поліцейський автомобіль. Названий Lykan Hypersport, обладнаний спеціальними камерами, які допомагають навіть на великій швидкості сканувати номер автомобіля і обличчя його водія. Як заявила компанія-виробник W Motors, це перший суперкар на Близькому Сході. Авто працює на 3,7-літровому двигуні з системою твін-турбо, забезпечуючи потужність 740 кінських сил.

Є чим похвалитися і українським розробникам. Зокрема на сайті https://ukurier.gov.ua/uk/articles/konkuruyemo-na-rivnih/ ви дізнаєтесь про успіхи ДП «Завод «Електроважмаш», який по праву рахується лідером вітчизняного важкого машинобудування, а вітро- і турбогенератори і інше електоробладнання, що випускаються тут здатні гідно конкурувати з кращими світовими зразками.

«Lykan HyperSport – це один з найшвидших у світі суперкарів, який оснащений камерами ekin Patrol, тому це ще й найрозумніша машина в світі, яка перетворюється в «робокопа», - повідомили в департаменті поліції Абу-Дабі. - ekin Patrol може зчитувати номерні знаки навіть навіть коли на великій швидкості рухається авто, в діапазоні 180 градусів, і відслідковувати швидкість оточуючих машин навіть на смузі зустрічного руху.».

Система зберігає дані про побачені номерах і осіб. Крім того, вона надсилає GPS-дані переслідуваного авто в поліцію або центр контролю дорожнього руху. Іншої подібної технології в світі немає.

Зазначимо, що поліція Абу-Дабі вже використовує такі суперавто як Nissan GT-R і Chevrolet Camaro. А ось в Дубаї правоохоронці роз’їжджають на футуристичному суперкар BMW i8, а також Bugatti Veyron, Lamborghini Aventador, Ferrari FF, McLaren MP-12C і Mercedes Benz SLS. Ну що ж, нічого дивного, адже місцеві арабські шейхи, у яких, як відомо, “кури гроші не клюють” бажають, щоб у їхній країні все було най-най.