Як виглядають трансокеанічні кабелі зв’язку

Ось такий "млинець" — це кавалок міжконтинентального кабеля для передачі даних. Власне, самі дроти, по яких передається інформація, це оті "жовтки" всередині трьох "яєчок". Все решта — це захисна оболонка: різноманітна пластикова ізоляція, стальне армування, водні ізоляції у вигляді алюмінієвих і мідних труб. Для чого скільки різних ізоляційних матеріалів? Ну не знаю, мабуть, щоб акули не покусали.

А ось ще один різновид. Власне сам кабель для передачі інформації - це оті тоненькі волосинки!

Ознайомтесь з детальною інформацією про кабель аввг на www.ci.kiev.ua . Тут ви знайдете технічні дані, область застосування, конструктивні особливості даних кабелів, а також контактну інформацію постатчльників даної продукції.


Підводні волоконно-оптичні лінії зв’язку (ВОЛЗ) є магістральними каналами передачі даних між континентами – 99% всього світового Інтернет-трафіку між континентами проходить по підводним ВОЛЗ. Але використовуються вони і для надання Інтернет-доступу віддалених регіонах, куди ще важче протягнути наземні оптоволоконні лінії. Незважаючи на високу вартість підводної оптики (близько $40 тис. за 1 км мережі), цей напрям дуже активно розвивається.

Підводні ВОЛЗ використовуються для передачі даних на значні відстані під водою. Таким чином, телефонні та Інтернет мережі між материками прокладаються по океанському дну саме за допомогою підводних ВОЛЗ. Такий вид зв’язку в даний момент є найбільш ефективним та надійним, оскільки бездротовий зв’язок на такі великі відстані не може бути проведений. Крім того, здійснювати передачу даних на високих швидкостях сьогодні можна тільки по оптоволокну.

Попередниками підводних оптоволоконних ліній були підводні коаксіальні лінії. Перший підводний оптоволоконний кабель зв’язку прокладено ще в 1985 р. на Канарських островах. А перший підводний кабель, що з’єднує Європу та Американський континент, був прокладений у 1988 р.

А які магістральні магістральні лінії передачі даних використовуються на суші? Ось, для прикладу так виглядає кабель 2400x26, що прокладений в західній Пенсільванії. Апетитно виглядає така собі “електронна ковбаска”!