“Е-шпатель” перевірить горло, виміряє температуру

В наш час існує чимала кількість інноваційних пристроїв, призначених полегшити щоденну працю лікарів, а також дати можливість їм як можна швидше і якісно лікувати пацієнтів. Внести свою лепту в технічний прогрес у медицині вирішила група південнокорейських розробників. Вони запропонували концепт, завдяки якому стало можливим поєднання кількох часто вживаних медичних інструментів – термометра, оглядового ліхтарика, шпателя, а також палички для збору мікрофлори з мови і горла. Все, що потрібно для перевірки дітей винахідники скомбінували в одному приладі.

Чому саме дітей? Якщо вам доводилося перебувати в дитячому відділенні лікарні, то ви переконаєтеся, що до ліжка маленького хворого підбігає ціла юрба лікарів різних спеціалізацій. Діти не можуть точно показати, де болить, болить, чому болить і що передувало цьому стану. Плюс до того страх, плач, істерика, одним словом, як відомо дітей дуже важко оглядати.

І як же в цих умовах оперативно зробити діагноз, що в певних випадках буває дуже важливим?  Власне, щоб полегшити працю дитячих лікарів південнокорейськими дизайнерами було сконструйовано ось такий зручний у використанні шпатель-градусник з ліхтариком. І горло висвітлити і відразу температуру поміряти, і швидко і зручно, така собі медична паличка-виручалочка “3 в одному”!

Зрештою, цей зручний інструмент можна використовувати і для дорослих. Не знаю, чи в лікувально-діагностичному центрі «СІМЕДГРУП», про який можна детальніше тут дізнатися, використовують E-spatula, але медики, що його випробовували, стверджують, що він їм досить поміг.

У цьому медичному девайсі передбачено одноразові наконечники. Сам шпатель ставиться в стаціонарний блок, що підживлює батарею і одягає новий наконечник. Використаний наконечник викидається і може бути використаний як вторинна сировина.

При натисканні язиком шпателя, запалюється лампочка, яка висвітлює горло, а інформація про температуру пацієнта виводиться на зручний дисплей LED.

Винахідники називають своє дітище «Е-шпатель» (E-spatula). До речі, прилад «Е-шпатель» переміг на престижному конкурсі дизайну Red dot award: design concept 2012 winner.


Уничножение (травля) тараканов, клопов, блох без запаха Владивосток и пригород (г.Артем, Надеждинский и Шкотовский районы)