Фейскіні, або пляжний костюм по-китайськи

За час свого розвитку пляжна мода зазнала масу змін – химерних нарядів, популярних в різні періоди і в різних країнах. У їх число увійшли купальники танкіні (трусики з маєчкою-топом) і манкін (бікіні для чоловіків). Бікіні чоловічі-мішечки можна назвати межею пляжного мінімалізму, а мусульманські купальники буркіні або бодікіні, що поєднують в собі функції бікіні і паранджі, гідні звання найбільш закритих – максимально прикривають тіло. Втім, гідні були досі. Або до того моменту, як першому китайцеві прийшла в голову ідея пошити фейскіні – новий і досить не естетичний вигляд пляжного одягу. Закриває повністю не тільки тіло, але й обличчя.

Фейскіні, що нагадує маску нальотчика, оснащену прорізами для очей, носа і рота став улюбленим видом пляжного одягу китайських леді в поточному сезоні. Його оригінальний зовнішній вигляд пояснюється тим, що китаянки не надто люблять засмагати. Можливо вони не знають, як  добитися рівномірного загару, проте існує і інша причина: їх шкіра, згідно східним канонам краси, повинна бути як можна ближче за кольором до білосніжної. А канони побуту свідчать, що «біла шкіра оберігає від сотні недуг».

Саме це і пояснює популярний в Китаї жіночий одяг з довгим рукавом – по можливості з легкої тканини, а також велику кількість паперових або тканинних мереживних парасольок від сонця. Ці ж причини викликали популярність оригінальних купальних костюмів – фейскіні, які ховають від сонця не тільки тіло, але й обличчя.

У фейскіні китайські дами відпочивають на пляжі, спілкуються, купаються і грають в активні ігри – пляжний волейбол, бадмінтон та інші. Маска фейскіні доповнюється зазвичай костюмом з довгим рукавом і брюками, схожим з костюмом водолаза або аквалангіста.

Втім, фейскіні – згідно рекламі продавців, що пропонують їх у пляжних магазинчиках, захищає не тільки від сонця, але і від укусів комах, від медуз і навіть (!) здатний відлякати акулу, якщо вона раптом зустрінеться під час купання. Дійсно, є від чого злякатися!