5 топ професій майбутнього

Якщо ви незадоволені сьогоднішнім станом ринку праці, можливо його майбутнє здасться вам більш привабливим. Оскільки світ не стоїть на місці, одні професії будуть розвиватися або навіть з'являтися, а інші - будуть вимирати. Ось кілька припущень про те, які ж професії в майбутньому будуть користуватися найбільшим попитом.

Нанотехнології
Уявіть собі будівництво машини, розміром в одну молекулу. Якими функціями вона буде володіти? Нанотехнологи шукають способи розробки таких машин для подальшого застосування їх в медицині або оборонному комплексі. Вважається, що вже в 2016 році ця галузь відчуває потребу у два мільйони фахівців. Цифра зросте в рази, як тільки нанотехнології вийдуть зі стану зародження.

Космічні працівники
Хоча на сьогоднішній день такі великі організації, як NASA не відчувають нестачі в співробітниках, вже зовсім скоро ця проблема може з’явитися. Сьогодні такі всесвітньо відомі приватні компанії, такі як SpaceX і Virgin Galactic розробляють доступні способи відправлення людей у космос (як космонавтів, так і тих, хто тільки обслуговує обладнання). В майбутньому, роль таких організацій буде тільки рости.

Персонал вітряних і сонячних електростанцій
Сонячна і вітроенергетика швидко розвивається. Енергії вітру в США достатньо для забезпечення 9,7 млн. будинків. Розвиток так званої “зеленої енергії” тільки набирає обертів. Тому логічно припустити, що потреба в різних спеціальностях - починаючи від монтажників обладнання і закінчуючи інженерами - з часом буде тільки збільшуватися.

Генетичні консультанти
Генетичне тестування може стати магічною кулею для медицини. Вивчивши наші гени, вчені можуть розповісти про задатки, які у нас є. Генетичні консультанти займаються інтерпретацією результатів тестів для пацієнтів, а також допомогу у виробленні подальших дій у процесі лікування. Генетичні дослідження стають все більш доступними для людини, а значить і потреба в спеціалістах цієї галузі буде тільки рости.

Міські або, як їх ще називають, вертикальні фермери
Населення на планеті стає все більше, а кількість сільськогосподарських угідь при цьому не зростає. Світу потрібно все більше їжі. У зв’язку з цим, в міських районах, невикористовуваний простір (балкони, дахи, горища і підвали) трансформуються в місця, придатні для вирощування пиши. Оскільки населення Землі буде тільки збільшуватися, то вертикальні ферми будуть користуватися все більшим попитом.

Якщо  ви шукаєте підходящу для себе роботу у сфері продаж у Києві, раджу переглянути вигідні пропозиції на сайті kiev.hh.ua. Величезна база вакансій, тільки актуальні , і найсвіжіші пропозиції найкращих роботодавців пропонує сервіс  HeadHunter.