Lenovo представила смартфон з віртуальною клавіатурою

Китайська корпорація Lenovo представила смартфон Smart Cast з вбудованим проектором, що дозволяє використовувати віртуальну клавіатуру або дисплей. На відміну від попередніх смартфонів з проектором, Smart Cast дозволяє працювати зі спроектованим зображенням так само, як зі звичайним сенсорним екраном. Ціна смартфона і дату початку продажів поки що не оголошені. Експерти сперечаються, чи стануть такі популярні смартфони найближчим часом.

Смартфон оснащений лазерним проектором, розташованим зверху основного дисплея. За допомогою проектора користувачі можуть отримати в своє розпорядження віртуальну клавіатуру або дисплей розміру, порівняним зі звичайною клавіатурою або монітором, спроектовані на будь-яку рівну поверхню.

Працювати з клавіатурою або дисплеєм такого роду можна буде за тим же принципом, як із звичайним сенсорним екраном. Проектор смартфона також може бути використаний для проектування зображень або відео на стіну. Смартфон оснащений підставкою, яка дозволяє поставити його вертикально, коли проектор включений.

Вперше смартфон з вбудованим проектором Galaxy Beam представила корпорація Samsung в 2012 році. На відміну від Smart Cast, спроектований Galaxy Beam не володів властивостями сенсорного екрану.

Нова технологія викликала різні оцінки. Експерти відзначають, що Smart Cast сильно виграє в порівнянні з більш ранніми смартфонами з проекторами.

«Ви, напевно, бачили ці лазерні клавіатури, спроектовані на робочий стіл, в магазинах електроніки. Вони досить непогані, але проектор Smart Cast набагато кращий»,— говориться в огляді спеціалізованого порталу Phones Review. У свою чергу, Майк Лоу, автор оглядів сайту Pocket-lint, що спеціалізується на технологічних новинках, вважає, що «це забавно, але в кінцевому підсумку всього лише трюк».

«Це цікаво, цей заголовок привертає увагу, але це непрактично»,— додав пан Лоу.

Telemart.ua